ツ Teman Tapi Mesra

PMCOCC - PUBG MOBILE CLAN OF CONQUEROR CHAMPIONSHIPS

FREDO SAMEON 🎬 SERU KEPADA SEMUA PEJUANG PUBG MOBILE DI MALAYSIA UNTUK SERTAI PERTANDINGAN PMCOCC.  APALAGI GENG!?


𝗣𝗠𝗖𝗢𝗖𝗖 - PUBG MOBILE CLAN OF CONQUEROR CHAMPIONSHIPS EDISI PENGENALAN ANJURAN BERPRESTIJ  OLEH  𝙍𝘼𝙉𝙂𝙀𝙍  𝙈𝙔𝙋𝙀𝙍𝙊𝘿𝙐𝘼  𝘾𝙇𝙐𝘽 

PERTANDINGAN INI AKAN DI-𝗖𝗔𝗦𝗧𝗘𝗥-KAN OLEH ADIWIRA MALAYA 刀ノ刀Jᗩ乃のվʐ21 (STREAMER)  PENDAFTARAN  𝗜𝗧 𝗣𝗠𝗖𝗢𝗖𝗖  ADALAH  𝙋𝙀𝙍𝘾𝙐𝙈𝘼
SENARAI PENAJA & SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN INTRO TEASER PMCOCC
🌹 UNTUK MENAJA ATAU MEMBERI SUMBANGAN, SILA KLIK DISINI. "JAZAKALLAH KHAIRAN KATSIRA"


PRA-SYARAT | LAMPIRAN A 🎬 INFORMASI PENUH SEGALA ASPEK BERKAIT PMCOCC (WAJIB TONTON)

SENARAI CLAN @ PASUKAN YANG TELAH BERJAYA MENDAFTAR PMCOCC
⚠  SENARAI PEJUANG PMCOCC AKAN DIKEMASKINI DARI SEMASA KE SEMASA. MOHON BERSABAR! SEKIRANYA CLAN/PASUKAN ANDA MASIH LAGI TIDAK DISENARAIKAN DI KOTAK BAWAH, SILA MAKLUMKAN KEPADA 刀ノ刀Jᗩ乃のվʐ21 KETIKA BELIAU  ᴸ̲ᶦ̲ᵛ̲ᵉ̲STREAMING.  HARAP MAKLUM,  SEKIAN.


📝 ADA SOALAN? ATAU CADANGAN? SILA COMMENT DI BAHAGIAN BAWAH! SEKIAN, TERIMA KASIH.  JOM PERHEBATKAN ESUKAN DI MALAYSIA!

Kenapa muka naik jerawat selepas guna foundation?

Kalau dulu tak pernah ambil tahu pon apa fungsi utama pakai foundation ni. Cuma pakai sebab nak coverage cela muka dan cari kod color sama tona kulit. TAPI SALAH. Apa yang perlu kita ambil tahu bahan utamanya mesti "NON-COMEDOGENIC" yang bermaksud tidak menyumbatkan liang pori.

Haaa takut ler tuu. Cuba periksa kejap foundation korang ada tak tulis di label bahagian belakang tiub? Kalau ada bermakna korang tak perlu risau sebab pori bebas bernafas walaupun pakai dalam tempoh lama. Dah tahu kan kenapa muka cepat naik jerawat, ruam dan gatal-gatal? Banyak faktor juga tapi ini adalah salah satu puncanya. Kalau takde tulis tu janganlah gelabah pulak. Tak semestinya ia tidak berkualiti cuma bila ada label berkenaan kita rasa yakin dan selamat nak guna.


Berbeza betul skin dulu dan sekarang sebab dulu kulit ena mudah naik jerawat bila pakai foundation. Kini hanya gunakan Timewise Luminous 3D Foundation kulit ena semakin pulih tanpa merosakkan permukaan kulit. Terasa ringan dan mudah menggunakan makeup lain.


Bila foundation kita pakai tu bagus sudah tentu makeup yang kita pakai pon nampak smooth je. Takde lah crack bila berpeluh atau berminyak. Foundation ni medium coverage sesuai untuk daily makeup look atau bekerja. Bukan untuk makeup pengantin tu kena fully coverage. Haaa. Tapi so far ena pakai masih bertahan lama dan kelihatan fresh. Cukuplah nampak natural look gitu..

Mengandungi Age Minimize 3D Complex Khas


Nampak kecil je tapi orang macam ena yang jarang pakai boleh cover lebih setahun. hehe. Kalau bekerja rasanya tahan lah 6 bulan lebih. Harga RM75. Tapi calit sikit je. Intellimatch Technology khas sepadan dengan kulit ini menahan kesan penuaan. Wajah kelihatan muda dan lembut bertahan selama 12 jam. Ia mengandungi kompleks khas resveratrol terkandung, Vitamin B3 dan sejenis peptida anti penuaan. Senang cerita pakai ni boleh awet muda sekali taw. Secara purata boleh bertahan selama 1 tahun 1 bulan kadar penggunaan. memang super jimat!


Ni contoh di tulis bahagian belakang tiub foundation ni. Kulit sensitif boleh pakai sebab ia tak menyumbatkan pori. 

Paling best tu korang boleh pilih ikut kesesuaian kulit. Untuk kulit normal to dry boleh pakai "Luminous warna pink" manakala oily sesuai pakai "Matte warna purple"



Kod color






Dimana nak dapat kan? Mudah saje boleh order direct disini LINK ORDER

Settle juga masalah rambut anak kusut ni tak sampai 5 minit dah siap

Rambut anak jenis atas lurus bawah keriting memang cantik tapi 1 masalah kena hadap hari-hari ni bila tang kusut tu payah nak sikat. Time nak sekolah kena pakai tudung, lagi lah ambil masa lama nak sikat rambut dia je. Kesian kadang tu dia jerit sakit time ena sikat. Sorrylah nak ibu kadang geram tengok. Dah selalu potong rambut pon macam gitu juga hujung kusut. Pakai yang minyak untuk budak pon tak sesuai. 

Settle juga masalah rambut anak kusut ni lepas guna Good Virtues Co Multiple Repair Hair Serum

Padehal takde biji-biji pon kat rambut. Setiap tahun 2 kali potong rambut. Finally ena jumpa juga solution lepas tengok Ciktom review anak dia pakai hair serum ni. Eh betul lah. Lepas ena sapu dan ratakan semua rambut senang je nak leraikan pakai tangan lepastu sikat kejap je dah licin. So far pakai 2 bulan nampak ok takde pula rambut anak ena rosak. Tak kira rambut kering atau basah pon ena sapu boleh je leraikan yang kusut tu. Bau pon best wangi. Tq lah Ciktom suggest hair serum ni. Memang senang keje mak-mak nak siapkan anak ikat rambut sebelum pakai tudung ni. 


Good Virtues Co Multiple Repair Hair Serum

Good Virtues Co Multiple Repair Hair Serum 100ml ni ena beli tak sampai RM12 dekat shopee. Tahan lama sebab picit sikit je. Serum nya pekat.

Mengandungi minyak Habbatus Sauda organik dan Vitamin E membantu masalah rambut bercabang dan keriting supaya lebih terurus dan lembut. Organic Black Seed Oil yang terkenal dengan nutrien, mineral dan kaya antioksidan membaiki, memulihkan dan meremajakan. Ia juga bebas dari Mineral Oil, SLES, ALES, Parabens, synthetic colourants dan tidak diuji pada haiwan. ia hanya menggunakan 100% bukan bahan haiwan di dalam produk.

Ena beli disini tapi banyak lagi seller lain

https://shopee.com.my/product/7164090/4036733530?smtt=0.77688716-1622956239.9

Dah pakai pencuci dan pelembab masih takde perubahan? Ini tips untuk kulit tak nampak kusam

Dari tajuk tu adalah soalan yang dah biasa sangat ena dengar. Haaa rupa-rupanya kita tidak melakukan rutin lain dalam skincare iaitu "Exfoliate (pengelupasan)". Dengar macam takut kan? Siapalah nak hadap muka mengelupas ni. Tapi sepanjang 3 tahun ena pakai produk Mary Kay tak pernah lagi muka mengelupas teruk. Prosesnya hanya secara lembut. Cuma masa awal-awal muka rasa panas sedikit. Lepas 2-3 kali pakai masker baru reda. Mungkin bergantung kepada history kulit. Ada orang tak rasa apa-apa. Kulit ena ni jenis nipis boleh nampak segala urat muka.

Muka ena selepas menggunakan mask. Dulu mana berani tepek bare face kat sosial media.hahahahah. Sekarang yakin buat sebab kulit makin sihat. Now fokus pada jeragat je. So far kulit ena dah takde mengelupas teruk bahagian hidung dan tak kerap naik jerawat pasir. 2 perkara ni menghantui hidup sejak remaja lagi. Sebab ena sentiasa jadikan masker sebagai BFF. 

Nak bagi korang faham apa kegunaan masker ni untuk buang sel kulit mati. Pakai lah banyak mana pencuci dan pelembab tapi korang tak buang sel kulit mati tu tetap lah nampak kusam sampai ke sudah. Kalau rasa terlampau malas cukuplah 2 minggu sekali je.

Timewise Renewing Gel mask

Tips kulit nak sihat, apa yang ena amalkan adalah mesti ada exfoliate mask (pengelupasan secara lembut) & pampering mask (memberi kelembapan pada wajah). Kalau kulit selalu diperbaharui baru lah segala cream dan serum cepat meresap. Ni tidak dok komplen kenapa takde kesan ea?? Gitu juga nampak kusam. So please sayang kulit tu lebih banyak 💓💓💓 sebab muka takde jual kat kedai 😆


My favourite yang tak boleh skip ialah sleeping masker dari Timewise Renewing Gel mask. Tapi sekarang dah berwajah baru.  Tunggu habis baru tukar naaa. Memang tahanlah pakai 8 bulan tak habis lagi. Ena suka sebab tak payah cuci dulu. Terus bawa tidur, esok pagi baru cuci. Macam kulit baby taw lembut sangat. Dulu ena kerap naik jerawat pasir. Now naik sebutir tu pon cepat kecut sebab cepat-cepat tepek gel mask.


1 botol RM110 boleh tahan 8 bulan ke atas

Botanical Effect mask


Kedua ena pakai Botanical Effect Mask tapi sekadar 3-4 kali sebulan sebab skin sekarang lebih ok berbanding dulu banyak whitehead & blackhead. Yang bestnye macam kena cucuk botox kulit anjal je. 

Fungsinya menanggalkan sel kulit mati, menarik lebihan minyak, membersih segala kotoran yang tersumbat dan menanggalkan whitehead & blackhead. 1 botol RM80 boleh tahan setahun ikut pada kekerapan.

Lumivie Black Sheet mask

Dan yang terakhir ena memilih Lumivie Black Sheet Mask. Bayangkan sekeping mask ni bersamaan 30ml Lumivie serum. Fuhh serum tu ena pakai untuk 3-4bulan tapi 1 keping mask ni merawat selama 1 malam. Jauh beza kan??? Ni idaman setiap wanita nak kan kulit flawless glowing cerah macam orang Korea. Even harga agak kayangan tapi percaya lah kesan dia superb hanya sekali pakai. 1 kotak ada 5keping berharga RM245. Lumivie ni fokus pada jeragat dan mencerahkan kulit.


So dah tahu kenapa ena sangat galakkan memakai masker??? Tak semestinya kena pakai semua. korang pilih lah mask yang sesuai ikut masalah kulit dan budget. Paling basic ena galakkan pakai Botanical Effect mask untuk pertama kali pakai. Nak tahu lebih details boleh terus Whatsapp ena di SINI