ツ Teman Tapi Mesra

Bila masa sesuai kita patut elak muka berkedut dari awal?

Haaa..cer teka umur berapa sepatutnya korang mula nak jaga muka dari berkedut awal?? Perempuan kan suka kulit cerah tapi jarang nak fikir awal pakai set anti-penuaan. Sama lah macam ena masa remaja fikir nak kulit bersih, glowing melepak macam korea konon lah! tapi bila dah 30 siri ni fikir nak awet muda pula.


Senang je nak kesan kawasan berkedut ni contoh dahi, bahagian tepi mata dan jugak bila kita senyum seperti gambaran di atas. Cuba cek muka sekarang. Ada garis halus tak?

Jawapannya seawal usia 25 tahun! Yaa... muda lagi kan? Tapi tahu tak banyak kos nak repair kawasan berkedut? Produk confirm lah lagi mahal kosnya. Jadi kuncinya di sini adalah "KULIT KEKAL LEMBAB". Jadi tak kisah lah produk apa korang pakai pastikan PENCUCI + PELEMBAB. 2 ni set basic. Jangan fikir terlalu jauh serum, masker atau produk tambahan lain jika kekurangan budget tapi fikir pencuci BFF nya pelembab. Yang penting pelembab jangan sapu area mata kerana terlalu sensitif. Nak sample eye cream boleh minta ena. hehe. Percuma je.

So dah faham kan konsep????

Kalau tak pasti nak start pakai apa, ena sarankan set Mary Kay Timewise Miracle 3D ni. Ena paling suka bauannya macam tembikai susu. Yang bestnya jimat sebab tahan 7 hingga 8 bulan. Senang cerita setahun beli 2 kali je. Tak cukup budget? Macam ena sebutkan tadi pencuci + pelembab dulu. Mesti ada basic. Yang lain itu bonus.


Pantun ini hak milik owner blog - Tinynasweet

Nak kulit bersih lagi mempersonakan,
Cleanser 4-in-1 sangat disyorkan,
Manfaat utama menghilangkan kotoran,
Bertambah yakin terserlah kejelitaan.

🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷

Softener membantu mengecilkan pori,
Cepat meresap jua menghidratkan,
Kesannya lembut berseri-seri,
Bila berselfie nampak menakjubkan.

🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷

Menjemur pakaian menghadap matahari,
Berpeluh badan menghela nafas,
Day cream SPF30 penyelamat diri,
Melembab dan melindungi dari radikal bebas.

🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷

Usia meningkat tidak mengapa,
Yang penting kulit nak awet muda,
Siang pergi dan malam pon menerpa,
Melembab dan menegangkan night cream kan ada.

🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷

Nampak ketara lingkaran gelap,
Mata sembab menggusarkan hati,
Eye cream datang menjadi pelengkap,
Semakin tegang baru lah senang hati.




Nak pakai Mary kay ni tak boleh sapu banyak. Sebab itu jimat. Contoh pencuci ini ena guna saiz 5 sen je sebab ada scrub halus dan pekat cukup buat kita akan rasa bersih. Takde buih tapi pekat. Eh susahlah cakap. Kena try sendiri. Ni yang best tentang Mary Kay. Takde buih selambak! sebab buih banyak ni yang buat kulit kita makin kering.

Kalau masih keliru masalah kulit, tiada masalah ena sudi consult muka korang.

Ena | Beauty Consultant | 0123942251

2 Chantiq Manis:

Aisya Ismail said...

Sampai sekarang nak kulit cantik tapi malas betul nak menjaganya.

Bae Roslan said...

nak cantik kena jaga skin routine. basic kena jaga macam ena cakap. pandai ena berpantun ye