ツ Teman Tapi Mesra

PMCOCC - PUBG MOBILE CLAN OF CONQUEROR CHAMPIONSHIPS

FREDO SAMEON 🎬 SERU KEPADA SEMUA PEJUANG PUBG MOBILE DI MALAYSIA UNTUK SERTAI PERTANDINGAN PMCOCC.  APALAGI GENG!?


𝗣𝗠𝗖𝗢𝗖𝗖 - PUBG MOBILE CLAN OF CONQUEROR CHAMPIONSHIPS EDISI PENGENALAN ANJURAN BERPRESTIJ  OLEH  𝙍𝘼𝙉𝙂𝙀𝙍  𝙈𝙔𝙋𝙀𝙍𝙊𝘿𝙐𝘼  𝘾𝙇𝙐𝘽 

PERTANDINGAN INI AKAN DI-𝗖𝗔𝗦𝗧𝗘𝗥-KAN OLEH ADIWIRA MALAYA 刀ノ刀Jᗩ乃のվʐ21 (STREAMER)  PENDAFTARAN  𝗜𝗧 𝗣𝗠𝗖𝗢𝗖𝗖  ADALAH  𝙋𝙀𝙍𝘾𝙐𝙈𝘼
SENARAI PENAJA & SUMBANGAN BAGI MENJAYAKAN INTRO TEASER PMCOCC
🌹 UNTUK MENAJA ATAU MEMBERI SUMBANGAN, SILA KLIK DISINI. "JAZAKALLAH KHAIRAN KATSIRA"


PRA-SYARAT | LAMPIRAN A 🎬 INFORMASI PENUH SEGALA ASPEK BERKAIT PMCOCC (WAJIB TONTON)

SENARAI CLAN @ PASUKAN YANG TELAH BERJAYA MENDAFTAR PMCOCC
⚠  SENARAI PEJUANG PMCOCC AKAN DIKEMASKINI DARI SEMASA KE SEMASA. MOHON BERSABAR! SEKIRANYA CLAN/PASUKAN ANDA MASIH LAGI TIDAK DISENARAIKAN DI KOTAK BAWAH, SILA MAKLUMKAN KEPADA 刀ノ刀Jᗩ乃のվʐ21 KETIKA BELIAU  ᴸ̲ᶦ̲ᵛ̲ᵉ̲STREAMING.  HARAP MAKLUM,  SEKIAN.


📝 ADA SOALAN? ATAU CADANGAN? SILA COMMENT DI BAHAGIAN BAWAH! SEKIAN, TERIMA KASIH.  JOM PERHEBATKAN ESUKAN DI MALAYSIA!

Kenapa muka naik jerawat selepas guna foundation?

Kalau dulu tak pernah ambil tahu pon apa fungsi utama pakai foundation ni. Cuma pakai sebab nak coverage cela muka dan cari kod color sama tona kulit. TAPI SALAH. Apa yang perlu kita ambil tahu bahan utamanya mesti "NON-COMEDOGENIC" yang bermaksud tidak menyumbatkan liang pori.

Haaa takut ler tuu. Cuba periksa kejap foundation korang ada tak tulis di label bahagian belakang tiub? Kalau ada bermakna korang tak perlu risau sebab pori bebas bernafas walaupun pakai dalam tempoh lama. Dah tahu kan kenapa muka cepat naik jerawat, ruam dan gatal-gatal? Banyak faktor juga tapi ini adalah salah satu puncanya. Kalau takde tulis tu janganlah gelabah pulak. Tak semestinya ia tidak berkualiti cuma bila ada label berkenaan kita rasa yakin dan selamat nak guna.


Berbeza betul skin dulu dan sekarang sebab dulu kulit ena mudah naik jerawat bila pakai foundation. Kini hanya gunakan Timewise Luminous 3D Foundation kulit ena semakin pulih tanpa merosakkan permukaan kulit. Terasa ringan dan mudah menggunakan makeup lain.


Bila foundation kita pakai tu bagus sudah tentu makeup yang kita pakai pon nampak smooth je. Takde lah crack bila berpeluh atau berminyak. Foundation ni medium coverage sesuai untuk daily makeup look atau bekerja. Bukan untuk makeup pengantin tu kena fully coverage. Haaa. Tapi so far ena pakai masih bertahan lama dan kelihatan fresh. Cukuplah nampak natural look gitu..

Mengandungi Age Minimize 3D Complex Khas


Nampak kecil je tapi orang macam ena yang jarang pakai boleh cover lebih setahun. hehe. Kalau bekerja rasanya tahan lah 6 bulan lebih. Harga RM75. Tapi calit sikit je. Intellimatch Technology khas sepadan dengan kulit ini menahan kesan penuaan. Wajah kelihatan muda dan lembut bertahan selama 12 jam. Ia mengandungi kompleks khas resveratrol terkandung, Vitamin B3 dan sejenis peptida anti penuaan. Senang cerita pakai ni boleh awet muda sekali taw. Secara purata boleh bertahan selama 1 tahun 1 bulan kadar penggunaan. memang super jimat!


Ni contoh di tulis bahagian belakang tiub foundation ni. Kulit sensitif boleh pakai sebab ia tak menyumbatkan pori. 

Paling best tu korang boleh pilih ikut kesesuaian kulit. Untuk kulit normal to dry boleh pakai "Luminous warna pink" manakala oily sesuai pakai "Matte warna purple"



Kod color






Dimana nak dapat kan? Mudah saje boleh order direct disini LINK ORDER

Settle juga masalah rambut anak kusut ni tak sampai 5 minit dah siap

Rambut anak jenis atas lurus bawah keriting memang cantik tapi 1 masalah kena hadap hari-hari ni bila tang kusut tu payah nak sikat. Time nak sekolah kena pakai tudung, lagi lah ambil masa lama nak sikat rambut dia je. Kesian kadang tu dia jerit sakit time ena sikat. Sorrylah nak ibu kadang geram tengok. Dah selalu potong rambut pon macam gitu juga hujung kusut. Pakai yang minyak untuk budak pon tak sesuai. 

Settle juga masalah rambut anak kusut ni lepas guna Good Virtues Co Multiple Repair Hair Serum

Padehal takde biji-biji pon kat rambut. Setiap tahun 2 kali potong rambut. Finally ena jumpa juga solution lepas tengok Ciktom review anak dia pakai hair serum ni. Eh betul lah. Lepas ena sapu dan ratakan semua rambut senang je nak leraikan pakai tangan lepastu sikat kejap je dah licin. So far pakai 2 bulan nampak ok takde pula rambut anak ena rosak. Tak kira rambut kering atau basah pon ena sapu boleh je leraikan yang kusut tu. Bau pon best wangi. Tq lah Ciktom suggest hair serum ni. Memang senang keje mak-mak nak siapkan anak ikat rambut sebelum pakai tudung ni. 


Good Virtues Co Multiple Repair Hair Serum

Good Virtues Co Multiple Repair Hair Serum 100ml ni ena beli tak sampai RM12 dekat shopee. Tahan lama sebab picit sikit je. Serum nya pekat.

Mengandungi minyak Habbatus Sauda organik dan Vitamin E membantu masalah rambut bercabang dan keriting supaya lebih terurus dan lembut. Organic Black Seed Oil yang terkenal dengan nutrien, mineral dan kaya antioksidan membaiki, memulihkan dan meremajakan. Ia juga bebas dari Mineral Oil, SLES, ALES, Parabens, synthetic colourants dan tidak diuji pada haiwan. ia hanya menggunakan 100% bukan bahan haiwan di dalam produk.

Ena beli disini tapi banyak lagi seller lain

https://shopee.com.my/product/7164090/4036733530?smtt=0.77688716-1622956239.9

Dah pakai pencuci dan pelembab masih takde perubahan? Ini tips untuk kulit tak nampak kusam

Dari tajuk tu adalah soalan yang dah biasa sangat ena dengar. Haaa rupa-rupanya kita tidak melakukan rutin lain dalam skincare iaitu "Exfoliate (pengelupasan)". Dengar macam takut kan? Siapalah nak hadap muka mengelupas ni. Tapi sepanjang 3 tahun ena pakai produk Mary Kay tak pernah lagi muka mengelupas teruk. Prosesnya hanya secara lembut. Cuma masa awal-awal muka rasa panas sedikit. Lepas 2-3 kali pakai masker baru reda. Mungkin bergantung kepada history kulit. Ada orang tak rasa apa-apa. Kulit ena ni jenis nipis boleh nampak segala urat muka.

Muka ena selepas menggunakan mask. Dulu mana berani tepek bare face kat sosial media.hahahahah. Sekarang yakin buat sebab kulit makin sihat. Now fokus pada jeragat je. So far kulit ena dah takde mengelupas teruk bahagian hidung dan tak kerap naik jerawat pasir. 2 perkara ni menghantui hidup sejak remaja lagi. Sebab ena sentiasa jadikan masker sebagai BFF. 

Nak bagi korang faham apa kegunaan masker ni untuk buang sel kulit mati. Pakai lah banyak mana pencuci dan pelembab tapi korang tak buang sel kulit mati tu tetap lah nampak kusam sampai ke sudah. Kalau rasa terlampau malas cukuplah 2 minggu sekali je.

Timewise Renewing Gel mask

Tips kulit nak sihat, apa yang ena amalkan adalah mesti ada exfoliate mask (pengelupasan secara lembut) & pampering mask (memberi kelembapan pada wajah). Kalau kulit selalu diperbaharui baru lah segala cream dan serum cepat meresap. Ni tidak dok komplen kenapa takde kesan ea?? Gitu juga nampak kusam. So please sayang kulit tu lebih banyak 💓💓💓 sebab muka takde jual kat kedai 😆


My favourite yang tak boleh skip ialah sleeping masker dari Timewise Renewing Gel mask. Tapi sekarang dah berwajah baru.  Tunggu habis baru tukar naaa. Memang tahanlah pakai 8 bulan tak habis lagi. Ena suka sebab tak payah cuci dulu. Terus bawa tidur, esok pagi baru cuci. Macam kulit baby taw lembut sangat. Dulu ena kerap naik jerawat pasir. Now naik sebutir tu pon cepat kecut sebab cepat-cepat tepek gel mask.


1 botol RM110 boleh tahan 8 bulan ke atas

Botanical Effect mask


Kedua ena pakai Botanical Effect Mask tapi sekadar 3-4 kali sebulan sebab skin sekarang lebih ok berbanding dulu banyak whitehead & blackhead. Yang bestnye macam kena cucuk botox kulit anjal je. 

Fungsinya menanggalkan sel kulit mati, menarik lebihan minyak, membersih segala kotoran yang tersumbat dan menanggalkan whitehead & blackhead. 1 botol RM80 boleh tahan setahun ikut pada kekerapan.

Lumivie Black Sheet mask

Dan yang terakhir ena memilih Lumivie Black Sheet Mask. Bayangkan sekeping mask ni bersamaan 30ml Lumivie serum. Fuhh serum tu ena pakai untuk 3-4bulan tapi 1 keping mask ni merawat selama 1 malam. Jauh beza kan??? Ni idaman setiap wanita nak kan kulit flawless glowing cerah macam orang Korea. Even harga agak kayangan tapi percaya lah kesan dia superb hanya sekali pakai. 1 kotak ada 5keping berharga RM245. Lumivie ni fokus pada jeragat dan mencerahkan kulit.


So dah tahu kenapa ena sangat galakkan memakai masker??? Tak semestinya kena pakai semua. korang pilih lah mask yang sesuai ikut masalah kulit dan budget. Paling basic ena galakkan pakai Botanical Effect mask untuk pertama kali pakai. Nak tahu lebih details boleh terus Whatsapp ena di SINI 

Maafkan kami mak 2 tahun beraya sorang

Semua rakyat sudah maklum yang seluruh negara di landa Pandemik Covid-19. Masa adik ena ke New Zealand awal tahun lepas, masa tu Malaysia belum start PKP. Dalam masa yang sama ena baru berpantang anak kedua dalam 2 minggu di rumah mertua dan raya pon di rumah mertua hari pertama kejap lepastu balik Muar sebab suami boleh jemput isteri yang terkandas di kampung. 

Kesian jugak lah pada suami sebab semua cuti anggota di tarik. Hanya dapat balik Raya Haji sambut dengan mak itu pon 1 hari 1 malam sebab suami tak cuti. Dugaan lagi tahun ini kita dikejutkan berita tak boleh merentas daerah pula seminggu sebelum raya tiba. Down malam tu baru nak packing baju suami izinkan maksu ambil lah konon masa tu. 

Baju raya kami tak sempat pakai


Ena ada balik bulan 4 ke Pontian jenguk mak dan tempah sekali baju raya. Tak sangka tak dapat pakai. Walaupun mak tak luah tapi boleh bayangkan dia nangis sorang-sorang rindukan anak cucu. Ena ni dah macam takde beza je dengan adik yang lagi jauh tapi sebab tak boleh balik hanya Allah je tahu perasaan ni. Nasib baiklah ramai adik beradik mak di kampung. Takdelah risau sangat fikirkan mak takde anak jaga. Puas lah hai pujuk ajak duduk sama tapi fahamlah kan orang tua selesa juga rumah sendiri.

Kami beraya di perantauan


Selamat hari raya mak ....!
Selamat hari raya dik ...!
 Semoga kita bersua kembali bertiga nanti, Aamin 
(Menaip sambil air mata laju turun)....

Untuk pengetahuan korang disana dah lama bebas Covid-19 sebab itu tak perlu pon pakai face mask. Rakyat sana disiplin patuhi SOP.  Industri perkilangan buka je macam biasa tapi memang rakyat jaga SOP. Masa awal dapat kesan virus terus lockown. Hmmmm. Sejujurnya dah letih memerap dalam rumah, tak balik kampung. tapi sakit hati bila ramai yang masih degil sehingga kes mencanak naik. Dari asyik nak tuding jari ke satu pihak, lebih baik muhasabah diri dan jaga SOP. Kita pasti boleh menang.

Salam rindu dari anak mu mak..............

Memukau bak Sakura dengan Fanbo Cosmetics Serlahkan Seri Setiap Wanita di Musim Perayaan ini

Ena excited mencuba produk nostalgik yang sudah lama bertapak di Indonesia sejak 1968. Patutlah lama bertahan sebab murah! Tapi murah bukan bermaksud low quality taw. FANBO bermaksud "Bedak Berharga" ini berkualiti tinggi dan jadi pilihan MUA. Memukau bak Sakura dengan Fanbo Cosmetics sesuai untuk kulit orang Asia.

Memilih produk penjagaan kulit dan mekap yang benar-benar sesuai untuk kulit anda adalah amat penting. Keadaan persekitaran di Malaysia yang panas dan kering merupakan antara cabaran bagi produk tersebut, dan kini dengan penjarakan sosial serta pelbagai tekanan lain, perlu dipastikan bahawa sebarang produk yang digunakan pada kulit kita dapat bertahan, serta dapat membuat kita berasa kekal hebat sebagaimana semasa mula memakainya.

Dengan warisan Fanbo yang menyerlahkan kehebatan setiap wanita menerusi produknya, supaya mereka dapat tampil dengan versi yang terbaik diri mereka, produk penjagaan kulit yang mempunyai reputasi yang baik serta boleh diharap ini kini dibawakan untuk wanita pada semua peringkat umur. Terkenal kerana kualiti, ketahanan, kesesuaian untuk semua jenis kulit tempatan, dan semestinya nilainya yang berbaloi, Fanbo kini bersedia untuk menawarkan produk-produk berkualiti kepada wanita Malaysia, sebagaimana yang sudah dinikmati oleh wanita di negara jiran selama berdekad lamanya. Bagaimanapun, ’jenama nostalgik’ ini masih kekal kontemporari dengan adanya penyelidikan dan pembangunan yang berterusan untuk memastikan bahawa rangkaian lengkap produk-produknya mengikuti perkembangan terkini.

Keanggunan dan kelembutan pokok Sakura mengingatkan kita bahawa keindahan ada di mana-mana sahaja di sekeliling kita, yang menyerlah dengan caranya yang tersendiri. Fanbo membawakan falsafah ini menerusi produk penjagaan kulit dan kecantikan jenama tersebut, demi memastikan bahawa kaum wanita mempunyai pilihan yang elegan dan mudah didapati untuk menyerlahkan seri semula jadi mereka menerusi cara yang mencerminkan alam semula jadi.


Formula unik Fanbo dihasilkan supaya ia dapat membantu menyihatkan dan melindungi kulit anda. Produk Fanbo membantu melembapkan kulit dan melindunginya daripada anasir luar supaya anda mempunyai kanvas yang bersih untuk menyerlahkan kecantikan menerusi daya cipta anda. Ia juga mesra wuduk, oleh itu anda tidak perlu memperbaharui solekan anda selepas membersihkan muka. Fokus produk tersebut adalah untuk membawakan penyediaan dan asas yang berkualiti supaya anda dapat menyerlahkan gaya semula jadi anda. Formulasi yang tahan lama, ringan dan mudah diserap memastikan keselesaan dan perlindungan berjam-jam lamanya.

Precious White


Rangkaian Precious White, semuanya dengan ekstrak Sakura, melembapkan kult supaya tampak sihat dan segar. Ringan dan mudah diserap, ia menghilangkan kotoran, benda asing, dan mekap dengan mudah, dengan provitamin dan ekstrak Sakura untuk mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih cerah. Terdapat tiga jenis produk (toner, pembersih muka dan pelembap) yang mudah digunakan untuk disesuaikan dengan jenis kulit dan cara pemakaian anda.

Pancake Powder



Dikaji dan dihasilkan supaya sesuai dengan semua jenis kulit, bedak kompak ini didatangkan dalam rona kulit tempatan. Tepung jagung menyerap minyak yang berlebihan pada kulit, dan zink oksida melindungi kulit daripada UVA dan UVB – ideal bagi iklim kita yang panas dan sentiasa disinari cahaya matahari.


Pensel kening


Untuk membantu anda menyerlahkan kening supaya tampak lebih natural. Produk yang halal dan mesra wuduk ini bukan sahaja mudah digunakan, tetapi juga tahan lama.

Penggunaan ekstrak Sakura membawakan pelbagai manfaat untuk kulit; ia menjadikan kulit lebih cerah secara semula jadi, mengurangkan pengoksidaan, mengecilkan pori-pori wajah, mengurangkan kemerahan kulit, dan antiradang. Ia bukan sahaja lembut dan halus, tetapi juga menyerlahkan kecantikan dan seri semula jadi kulit anda.

Menurut jurucakap Fanbo, Anastasia Gracia, Pengarah Fanbo Malaysia, “Fanbo berbesar hati untuk mengongsikan rangkaian produknya dengan Malaysia. Kami mengenali jenis-jenis kulit di Malaysia, dan kami berasa gembira kerana dapat membantu semua wanita Malaysia untuk menyerlahkan seri wajah mereka dengan produk-produk yang dihasilkan khusus untuk kulit Asia, serta yang mengambil kira faktor iklim dan gaya hidup tempatan. Seperti juga keanggunan pokok Sakura, ia dibawakan untuk memberikan sokongan dan asas yang lembut supaya semua wanita merasakan diri mereka istimewa”.

Produk-produk Fanbo boleh didapati di Malaysia secara eksklusif di gedung dalam talian berikut:


Komitmen TOP untuk Inovasi Teknologi Pencuci Pakaian Berterusan Menghasilkan Detergen yang Menyingkirkan 99.9% Virus Tepat Pada Masa untuk Pemulihan Pandemik

Komitmen TOP untuk Inovasi Teknologi Pencuci Pakaian Berterusan Menghasilkan Detergen yang Menyingkirkan 99.9% Virus Tepat Pada Masa untuk Pemulihan Pandemik

Rumusan Inovatif Terbukti Menyingkirkan 99.9% Virus Termasuk Virus COVID-19!

Wabak COVID-19 masih berada dalam kalangan kita. Sementara pelaksanaan program imunisasi sedang berjalan, rakyat Malaysia juga bertindak dengan penuh tanggungjawab mengikut seruan kerajaan untuk lindung diri, lindung semua, dengan mengambil berbagai langkah berjaga-jaga untuk mengawal penularan virus COVID-19 ini.

Sementara duduk di rumah, mengamalkan penjarakan sosial, memakai pelitup muka, mencuci atau sanitasi tangan, pemeriksaan suhu badan adalah sebahagian daripada norma baharu kita, Malaysia yang bersemangat #kitajagakita menyukai inovasi teknologi pencuci pakaian terbaru TOP yang terbukti menyingkirkan 99.9% virus termasuk virus SARS-CoV-2 yang mengakibatkan COVID-19, dan Influenza A. 

Pautan di media sosial dengan hashtag (#TOPcaresforYOU #TOPsayangisemua #TOPneversettles) telah membanjiri laman media sosial setelah orang ramai kembali ke tempat kerja, sekolah dan berada di luar rumah berkongsi cara menangani norma baharu iaitu membersihkan baju dengan pencuci pakaian anti-virus TOP untuk melindungi mereka yang berada di rumah.

TOP, jenama pencuci pakaian No 1 di seluruh Malaysia, memperkenalkan “Advanced Micro-Clean TechTM” sebagai respon secara langsung kepada kebimbangan pengguna terhadap kemungkinan virus berbahaya yang masih melekat pada baju yang telah dicuci, dan seterusnya membawa risiko kepada mereka yang tersayang. “Advanced Micro-Clean Tech” TOP mampu untuk menanggalkan 99.9% virus, bukan sekadar bakteria. 

“Advanced Micro-Clean TechTM” TOP menerusi revolusi “Anti-Microbial Tech” daripada Lion Jepun menggunakan teknologi pencuci pakaian generasi baru yang berkesan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya (SARS-CoV-2, lebih dikenali sebagai COVID-19 & Influenza A) dan bakteria2. Rumusan khas ini bertindak segera dengan mengunci virus dan bakteria lalu menyingkirkannya daripada pakaian dengan satu cucian berkuasa.

“Advanced Micro-Clean Tech” TOP mempertingkatkan prestasi rumusan yang tersedia dengan semua fungsi TOP yang terkenal termasuk anti-sebum, anti bau hapak, anti-debu hama, ditambah dengan keberkesanan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya dan bakteria untuk perlindungan optimum. Ia juga menembus jauh ke dalam serat pakaian untuk menarik keluar kesan peluh, minyak badan dan kotoran yang terperangkap, disamping mencegah kotoran dalam air basuhan daripada melekat kembali pada pakaian, memastikan pakaian anda bersih menyeluruh setiap masa dan berbau segar.

“Advanced Micro-Clean Tech” TOP dengan Anti-Microbial Tech telah dilancarkan tepat pada masa kepada mereka yang inginkan ketenangan minda dan memastikan telah mengambil langkah untuk mengurangkan risiko daripada menyebarkan virus kepada orang tersayang dan masyarakat secara tidak sengaja.

Menurut Southern Lion Sdn Bhd, Pengurus Besar Kanan, Cik Carmen Foo, pelanggan Malaysia telah membuat pilihan bijak dengan memilih “Advanced Micro-Clean Tech” TOP untuk fungsi penyingkiran 99.9% anti-virus, yang dapat menanggalkan virus COVID-19 dari fabrik, di mana ia pilihan yang penuh tanggungjawab untuk mereka sendiri, ahli keluarga dan masyarakat. Rumusan ini telah diuji oleh makmal bebas di Jepun dan terbukti berkesan menanggalkan virus sehingga 99.9% terutamanya COVID-19 & Influenza A.

“Bahkan sebelum wabak ini, Lion Corporation di Jepun telah mengkaji teknologi pencuci pakaian anti-virus untuk memberi gaya hidup yang lebih bersih menyeluruh kepada pengguna kami. Kami memperkenalkan teknologi pencuci pakaian yang inovatif dan penting ini kepada Malaysia hanya selepas memastikan rumusan yang lengkap supaya ia berkesan melawan virus, terutamanya SARS-CoV-2. Rakyat Malaysia menghargai tawaran produk inovatif kami kerana ia sesuai dengan norma baharu kita, dan memberi ketenangan minda kepada mereka. Untuk TOP, kami berasa bangga kerana menyumbang kepada #kitajagakita dengan menawarkan rangkaian pencuci pakaian inovatif ini.”

“Kepercayaan dan keyakinan para pengguna telah mendorong TOP untuk menjadi jenama pencuci pakaian nombor satu di Malaysia selama bertahun-tahun. Kami berterima kasih kepada mereka melalui komitmen kami untuk terus berinovasi berdasarkan pandangan pengguna dengan tujuan menjadikan kehidupan dan gaya hidup mereka lebih baik dan bersih,” jelas Cik Foo. 

“Kami berasa bangga dapat meningkatkan kesedaran warga Malaysia dari peringkat masyarakat untuk mengambil berat melalui inovasi termaju TOP. Kita masing-masing dapat memainkan peranan penting dengan mengambil langkah-langkah kecil seperti memakai pelitup muka, membersihkan tangan dan mencuci baju dengan pencuci yang boleh menyingkirkan virus.”


“Sejak saya kembali bekerja, saya bimbang sekiranya ada terbawa balik virus bersama pakaian, sebab nenek saya tinggal bersama kami. Oleh itu, kami harus berhati-hati. Bila saya mendapati TOP dapat menyingkirkan 99.9% virus termasuk COVID-19, terus saya mendapatkannya untuk keluarga saya. Kami sudah biasa dengan menanggalkan baju kotor dan meninggalkannya dalam bakul baju yang tertutup sebaik sahaja sampai di rumah, sebelum mandi. Kami akan mencuci baju setiap petang untuk mengurangkan risiko penularan. Saya berasa senang hati menggunakan TOP sebab ia menyingkirkan 99.9% virus,” kata Wenny Soong, ibu kepada dua anak.


Muhammad Syahidee, pemandu e-hailing berasa bertanggungjawab untuk menggunakan pencuci pakaian yang boleh menyingkirkan 99.9% virus dan bakteria sebagai usahanya untuk mengurangkan risiko penularan.

“Sebelum wabak ini saya tidak tahu perbezaan antara virus dan bakteria. Saya risau akan menyebarkan penyakit ini kepada keluarga, kawan-kawan, pelanggan dan rakan sekerja secara tidak sengaja kerana saya pekerja barisan hadapan. Saya mendapati TOP menyingkirkan 99.9% virus termasuk COVID-19 dari pakaian saya, dan ia memberi jaminan dan ketenangan minda kepada saya. Menjaga kesihatan adalah tanggungjawab kita semua. Inilah #kitajagakita. Kini saya lebih pentingkan kebersihan berbanding dengan masa lalu. Tiada seorang yang harus menjadi penyebar virus,” jelasnya.


Pengguna TOP setia sejak sekian lama, Syakirah Yusof, rangkaian baru Antivirus 99.9% Advanced Micro-Clean Tech TOP adalah tepat pada masanya.

“Ibu bapa saya guna TOP, saya pun guna TOP untuk banyak tahun sebab fungsi anti bau hapak dan anti-sebum amat berkesan pada baju berbau peluh dan tiada bau semasa pengeringan dalam rumah. Saya amat gembira kerana TOP masih mengekalkan kesemua fungsi yang saya gemari dan berkesan menyingkirkan 99.9% virus termasuk penyebab COVID-19. TOP memang berkesan membersihkan kotoran biarpun yang dapat dilihat ataupun yang tidak kelihatan dan saya boleh merasainya. Saya juga suka bau wangi pada baju selepas mencuci dengan TOP,” kata Syakirah Yusof, peguam.
“Advanced Micro-Clean Tech” TOP 99.9% Antivirus terdapat dalam bentuk serbuk, cecair dan rendah buih untuk pilihan anda. Para pelanggan serbuk pencuci TOP boleh menikmati faedah “Advanced Micro-Clean Tech” melalui pilihan Super White, Super Colour, Super Hygienic, Blooming Freshness dan Silky Miracle. Untuk pelanggan rangkaian cecair TOP, mereka boleh memilih dari rangkaian Brilliant Clean, Colour Protect, Odour Buster, Stain Buster, Blooming Pleasures dan Silky Miracle. “Advanced Micro-Clean Tech” TOP juga terdapat dalam Super Low Suds dan Super Low Suds Blooming Garden (serbuk) serta Smart Clean (cecair) dalam rumusan rendah buih yang direka khas untuk mesin basuh muatan hadapan, demi cucian yang cekap dan berkesan. Pencuci pakaian TOP boleh didapati di peruncit seluruh negara dan atas talian melalui Kedai Rasmi Shopee dan LazMall.

Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila layari http://www.southernlion.com.my atau hubungi talian khidmat pelanggan di 1800-88-0133. 

Mengenai Pencuci Pakaian TOP
TOP yang merupakan Jenama Pencuci Pakaian No 1 di Malaysia merupakan jenama yang inovatif, memberi tumpuan kepada pengguna oleh Lion Corporation Japan, yang telah menaikkan taraf cara kita mencuci pakaian di Malaysia melalui penyelidikan berterusan, menghasilkan inovasi termaju untuk berkhidmat dan memperbaikkan kehidupan pengguna. 

Ia terkenal dengan perjuangan konsep kehidupan bersih menyeluruh melalui inovasi teknologi pencuci pakaian yang berterusan. “Advanced Micro-Clean Tech” TOP yang baharu dengan Anti-Microbial Tech oleh Lion Jepun menggunakan teknologi pencuci pakaian generasi baru yang menyingkirkan 99.9% virus berbahaya (SARS-CoV-2, lebih dikenali sebagai COVID-19 & Influenza A) dan bakteria2 secara berkesan. Rumusan khas ini bertindak segera dengan mengunci virus dan bakteria lalu menyingkirkannya daripada pakaian dengan satu cucian berkuasa.

Ia mempertingkatkan prestasi rumusan yang tersedia dengan semua kefungsian TOP yang terkenal termasuk anti-sebum, anti-bau hapak, anti-debu hama, ditambah dengan keberkesanan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya dan bakteria untuk perlindungan optimum. Ia juga menembus jauh ke dalam serat pakaian untuk menarik keluar kesan peluh, minyak badan dan kotoran yang terperangkap, disamping mencegah kotoran dalam air basuhan daripada melekat kembali pada pakaian, memastikan pakaian anda bersih menyeluruh setiap masa dan kekal segar.

Sebagai sebuah jenama yang memenangi pelbagai anugerah, TOP dipercayai oleh pelanggan dan dikenali oleh industri. Antara anugerah yang dimenangi baru-baru ini: Pemenang Emas People’s Choice di Putra Brand Awards 2020. 

TOP boleh didapati di seluruh negara melalui pasar raya besar, pasar raya, kedai cucian dan laman atas talian yang dipercayai, TOP boleh didapati dalam pelbagai bentuk dan saiz paket, bersesuaian dengan keperluan cucian yang berlainan. Untuk maklumat lanjut: layari http://www.southernlion.com.my

Kesemua Pencuci Pakaian “Advanced Micro-Clean Tech” adalah

Pencuci Pakaian Serbuk “Advanced Micro-Clean Tech” TOP

Pencuci Pakaian Cecair “Advanced Micro-Clean Tech” TOP

Pencuci Rendah Buih “Advanced Micro-Clean Tech” TOP