ツ Teman Tapi Mesra

Holiday Johor Part I | Don Hu Jurassic Park Muar

Assalamualaikum Reader :)

Bestnya holiday sampai 2 minggu. Kali ni cuti dalam johor jer.

Tak habis pusing seluruh johor lagi. Jadi ada masa ni gunakan sebaik2nya.

Kalau ada anak kecik ni memang best bawa ke tempat ni, Don Hu Jurassic Park Muar.

Senang sangat nak cari sebab tepi bypass dah nampak. Dari bandar muar lebih kurang 20minit.

Yang best tu dinosaur ni siap boleh gerak dan ada bunyi.. excited anak tengok kan..





Ni paling besar. Susah nak amek gambar sebab anak terlalu teruja tengok banyak dinosaur 😂




Terdapat banyak souvenir boleh di beli. Macam sumayyah dia nak patung dinosaur je 🤗

Ena suggest beli yang dalam paket tergantung kat atas tu. Dalam ada 6-7pcs harga RM25. Lebih berbaloi dari beli seketul2 tu..

Tempat berbumbung jadi selesa sikit nak shopping kan.


Haaa..nampak tu masuk FREE!!! Modal beli mainan RM25. 

Ok la tu kan.. seronok kemain dapat dinosaur tu..

Tempat ni dibuka setiap hari kecuali hari Rabu.

Masa : 10 pagi - 6.45 petang

Lokasi : Don Hu Jurassic Park Muar
2700, Pintasan Muar, Kampung Sabak Aur, 84000 Muar, Johor

30 Chantiq Manis:

Bonde Zaidalifah said...

Wah best ada dinasour... teringin nak pergi sini, hari tu masa ETR tak sempat singgah Muar

Syafiera Yamin said...

wow jurassic monster ! Anak I suka juga tengok dinosaur ! Mesti dia suka kalaau I bawa dia ke sini !

Shafyqah Azahar said...

wah bestnya. ni kalau takde anak ok kot nakpergi bergambar je haha :p masuk percuma pulak tu. kalau dekat dah pergi dah, ni jauh nun di selatan kita di utara haha

Ciktie said...

Cuti sekolah camni memang seronok bawa anak-anak jalan-jalan. Lagi seronok bila tengok diorang gembira

SalinaJohari said...

Anak² Sal mesti suka ni..seriously baru tahu ada dinosaur kat Muar..Insya Allah balik Johor nti nak singgah la

Hasif Hamsyari said...

Masuk free? Wahh ini kira berbaloi betul! Kalau ditambah info macam nama dinosaur mesti lagi menarik kot.

Ana Suhana said...

Ramai juga yang dah sampai sini. Ana je belum lagi. Ni kalau bawa syafi mesti dia suka. Dia dinasor collector. Mak ayah kena siapkan duit je lah. Hehe. Best juga sini sebab masuk free kan.

dboystudio said...

tak tahu pulak ada tempat mcm nie. nak kena bawa gak anak2 buah sebabg dorang memang minat dinasor besar2 thehehehe

marshalizadotcom said...

Wah seronoknya Muar pun dah ada Jurrasic Park. Nanti boleh bawa anak anak ke sini.

Unknown said...

Mov over Legoland. Jurasic Park is here.

Suria Amanda said...

Dh pi sini bawak anak dara akak dan jugak anak2 buah..erm..si kembar lari masuk kereta sebab takut..katanya dinasour nak telan dia berdua hidup2..adoyai imaginasi diorang..apa pun tempat ni bagus sebab secara x langsung menjadi tarikan pelancong

Nadia Johari said...

Kat sana ade jurassic gak ye..budak2 mesti suka

Jana Hazana said...

Tak tau pulak kat johor ada jurassic park. hebat! masuk free pulak tu.. good sharing. keep it up

Tengkubutang said...

Alamak.. free je??? alahai.. sib baik jauh.. kalau dekat dah ajak hubby pi dah bawak si kecik ni tengpk dinosor..hihihihi

Miera Nadhirah said...

wow... ada Jurassic Park.. tak tahu pun sampai baca blog ni... thanks for the share.. lain kali ke Muar kena nak kunjung

Coretan Masa said...

anak-anak buah tentu suka nk dtg sini... maklum la imaginasi diorang tu mcm-mcm klu tengok mainan... ni klu dpt tgk dpt mne xtaw la.. sonok bkn main la kot ..

Mek Onie said...

awak tahu, dekat kl ni nak masuk pameran dinosaur kena bayar rm70+, gila mahallllllllkan.. yang awak pegi ni masuk percuma, memang berbaloi gila la.

Mawardi Yunus said...

wah kat muar rupanya tempat ni. menarik ni

Galaksi Viral said...

Kat Muar ada Jurassic Park. Wowwwww... best tu kak. :D

Sunshine Kelly said...

Oh ada Jurasic Park in Johor, best nyer boleh bawa anak buah pergi next holiday.

Cik Puan Ena said...

Masih renovations. Tp dah boleh masukla..xde pulak die letak nama dinosaur tu.hehe.

Cik Puan Ena said...

Ada sediakan tempat makan..tapi makanan ringan jela. Mainan memang banyak..saiz besar pon ada..tengok price jugakla.. ada yg mahal.

Cik Puan Ena said...

Haha..yeke.. tula mula2 ingat anak nangis takut..tapi die teruja pulak.. siap nak mainan..agaknya rupa tu unik 😄

Cik Puan Ena said...

Nanti ada rezeki ke johor boleh la dtg.hehe..

Galaksi Viral said...

Hebat Johor skang. Asia Got Talent buat katy johor, ada legoland dan skang taman dinasaur kat Muar. GV teringin nak ke sini la nanti. Yang penting masuk percuma. Hihi. :D

Anonymous said...

bookmarked!!, I love your web site!

Anonymous said...

Having read this I thought it was really enlightening.
I appreciate you spending some time and effort to put this
short article together. I once again find myself spending way too much time both reading and leaving comments.

But so what, it was still worth it!

Anonymous said...

Thanks very nice blog!

Anonymous said...

Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!
Extremely useful information specifically the last phase :
) I care for such info much. I was seeking this certain info
for a very lengthy time. Thank you and good luck.

Anonymous said...

Glad to be one of several visitors on this awing web site :
D.