ツ Teman Tapi Mesra

Resepi Brownies Kedut paling mudah dan sedap by Passionfood

Resepi Brownies Kedut paling mudah dan sedap by Passionfood | Kalau first time buat mesti kita blur nak bermula dari mana. Survey bahan apa nak guna dan nak cek sukatan pakai cawan atau timbang? Tapi tak rasa susah pon even ini kali pertama sebab Passionfood dah bagi jalan mudah untuk korang yang tak pernah buat brownies. Kalau sebelum ini ena mencuba buat cupcake sendiri menjadi, apa lah sangat try brownies pula. Eh yakin lah sebab ni kali kedua buat guna Passionfood sahaja. confirm jadi !!

Tak percaya tengok resepi cupcake sebelum ini :

Brownies Kedut sedap tak perlu sukat cawan

Kerja kita jadi mudah di  dapur tanpa bersepah sebab apa taw ⤵️

❎ Tak perlu cari bahan di kedai
❎ Tak perlu sukatan cawan. Semua dah dibekalkan
❎ Tak renyah nak ayak tepung
✅ Jimat kos, masa dan tenaga
✅ Boleh kukus atau bakar oven
✅ Hanya perlukan 2biji telur gred A sahaja
✅ Aneka topping & filling disediakan seperti Biscoff, Salted Caramel, Peanut butter, Nutella, Walnut dan  Chocolate Chips.

Buka je kotak terus dapat flyers ni ajar step by step. Haa tak perlu pon salin resepi di internet. Mudah kan??? Masa diperlukan untuk siapkan bahan sehingga brownies siap dimasak hanya 60 minit sahaja. Siap boleh ajak anak bonding lagi. Kira tunjuk step dia yang masukkan ke dalam mangkuk.

Hanya sediakan telur


Tadaaaa.. semua ada uolllsss.. Cukup lah makan untuk 4 beranak. Tak perlu ayak tepung atau timbang bahan. Ikut je arahan. Nak lagi faham tengok video ena sediakan.


Untuk Bowl 1 cairkan coklat (Bahan A + B) menggunakan kaedah double boiler. Nak guna Microwave pon boleh.


Bowl 2 pula masukkan telur 2 biji gred A dan gula (Bahan C) dan kacau rata. Kemudian tuang ke dalam Bowl 1. Tak payah pakai mixer pon. Ena kacau guna garfu dan tak perlu pukul sehingga kembang.


Kemudian tuang Bahan D dan kacau sehingga likat


Part topping ni best anak suka tabur-tabur ikut suka.hehe. Ena tak ikut step tapi ubah sendiri ikut tekak. Paling sedap ena suka Nutella + Chocolate chips. Yang bagusnya adunan ni korang boleh dapat 6 jenis perisa taw :

1. Biscoff brownie
2. Peanut butter banana brownie
3. Chocolate chips brownie
4. Salted caramel almond
5. Walnut brownie
6. Nutella brownie

Panaskan oven sebelum masukkan brownies ke dalam oven. Kemudian untuk bakar brownies ini kena 180 degree selama 30 - 40 minit. Setelah masak biarkan brownies sejuk supaya nampak kedut. Tapi kami tak sabar makan terus ngap je. Hahaha. Baki simpan dalam peti ais lepastu makan balik memang sedap. Terasa fully chocolate


ini lah yang ena ubahsuai Nutella mix chocolate chips. memang sedap. Kedua Biscoff brownie sedap. Highly recommended untuk korang cuba kali pertama. Sesuai untuk buat birthday tersayang. Confirm suka hasil air tangan sendiri.

TUTORIAL BROWNIES KEDUT



BROWNIES KEDUT BY PASSIONFOOD

🎂🧁 RM32.80 / BOX (6 jenis toppings & fillings)
🚒💨💨 SHIPPING FLAT RATE - RM5

Facebook:

Instagram:

Whatsapp:

8 Chantiq Manis:

Anum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaa

Illya LeYa said...

Wahhh... Lebih mudah ye dengan passionfood ni. Yang tak tahu buat kek pun boleh jadi power ni. Nak try jugak la nanti..

Aisya Ismail said...

Brownies ni kalau dapat yang sedap and tak manis memang tak berhenti ngunyah.

Rabiahtul adawiyah said...

Wahhh brownies

Farah said...

sedap tu kak nampaknyaaa. favourite huda memang brownies kedut

Atie Zieya said...

nampak mcm senang jaaaaaa tapi actually susah kan nak buat bg menjadi

Mamaleesyamiro said...

Sedap ni, macam senang je nak buat

Farrah MF said...

Bestnya macam ni! Tak perlu susah payah nak sukat timbang bahan semua.