ツ Teman Tapi Mesra

Wordless Wednesday | Menu favourite anak

Anak sulung memang penggemar pasta. Favourite dia Spaghetti dan Macaroni. Kat rumah ni kena banyak stok. So far ena suka dari Alce Nero sebab selain organic, cepat dimasak, kenyal tapi lembut dikunyah dan paling best tu tak payah guna minyak nak rebus. Memang tak lekat dan sedap dimakan kosong

Macaroni Carbonara


Sup Macaroni


Macaroni kosong campur kicap. 

Hahaha part last tu sumayyah selalu mintak. Pelik-pelik je kakak ni. Ibu beriya masak macam-macam resepi tapi kicap je dia nak. Sejak umur 5 tahun ni ibu kena ikut flow anak. Ada masa kena dengar pendapat dia. Jadi kalau ibu nak masak kena tanya dia siap-siap kalau taknak berlaku pembaziran. 

11 Chantiq Manis:

ciktom said...

menu last paling senang nak buat...kekadang gitulah anak suka makan simple..

Sis Lin said...

Macaroni cabonara tu kalau sekali makan, adeii nonstop.. kena makan panas-panas baru umph!

Decamellia said...

Alce nero? First time dengar brand ni. Ada jenis macaroni shj atau pasta lain pun ada?

Atie Zieya said...

kids favorite !

Farrah MF said...

Tak pernah cuba lagi brand ini. Nanti nak cuba belilah.

Hans Hanis said...

nampak menarik
terliur pula
hahaha

Cik Puan Ena said...

Mcm2 pasta ada nur

Hayati Suki said...

sedap2 menus pasta ni.. yang boh kicap saja tu paling mudah nk dilayan kan :-)

aienienka said...

Macaroni boh kicap je mudah senang ringkas cepat. Simple gilee.. :)

kisah si dairy said...

favourite anak akak jugak ni.nak-nak macaroni cheese..kadang-kadang ditolaknya nasi

Azhafizah MN said...

Sedap macaroni carbonara..rare tu macaroni campur kicap. senang menu yg dia request ye