ツ Teman Tapi Mesra

Perlindungan Lengkap di bawah Sinaran Matahari dengan Nuvit Malaysia

Cantik luar dan dalam dengan minuman "NUViT Sunblox" & krim "NUViT Daily Defender Sunscreen" πŸŒΌπŸ˜ƒπŸŒΌ


Walaupun kita dalam tempoh PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) tapi tak bermakna korang tak perlu jaga kesihatan badan dan kecantikan kulit seperti biasa. Dalam rumah pon masih perlukan perlindungan kulit daripada penuaan dan salah satunya adalah skrin handphone. Haaa.. Disebabkan itu kena ambil langkah pencegahan dan supplement tambahan supaya kulit kekal cantik dan badan lebih cergas
Kalau korang nak tahu produk kecantikan kulit Nuvit Malaysia (NUViT) ni juga merupakan salah satu penaja program Dewi Remaja 2019. Tengok peserta memang cantik belaka dan bijaksana, bersesuaian dengan tagline:

"Be Real. Be You". Menjadi Diri Sendiri....

Minuman 2 in 1 NUViT Sunblox 


Bila usia dah 30 siri ni ena amat menitikberatkan kesihatan dalaman lagi bertambah baby baru ni badan kena sentiasa sihat dan tak mudah letih. Jadi ena pon cuba lah minuman "NUViT Sunblox" πŸŒΌπŸ˜ƒ untuk kulit kekal cantik dan badan lebih cergas. I love it !!! Rasanya just nice manis buah saje. Banyak khasiat untuk badan.

**Cara pengambilan : Campurkan 1 sacet dengan 180ml air bersuhu bilik. Kacau sehingga larut sebelum dan minum sekali sehari.


πŸ₯ƒMinuman 2 in 1 NUViT Sunblox ( 10g x 15 sachet bernilai RM80) 

1. Bertindak sebagai immunity booster dan UV (Sinaran Ultraviolet) skin protector

2. Minuman oren dan lemon yang mengandungi bahan berasaskan tumbuhan dan diperbuat daripada ekstrak Citrus dan ekstrak Rosemary untuk menguatkan imuniti

3. Bahan yang dipatenkan dari Sepanyol, NutroxSun ™ telah terbukti secara klinikal untuk membantu melindungi individu dari sinaran UV melalui sifat antioksidannya yang tinggi

4. Digabungkan dengan polipodium leucotomos yang terbukti dapat mengurangkan kemerahan pada kulit dan tanda-tanda kerosakan kulit ketika diambil sebelum terdedah kepada cahaya matahari

Krim NUViT Daily Defender Lightweight Moistrizing Sunscreen


Nak perlindungan lengkap, korang boleh juga menggunakan krim Sunscreen iaitu Nuvit Daily Defender. Ena suka sangat pakai dengan tekstur krim yang sangat ringan dan kekal lembab ❤️❤️ cepat meresap ke kulit dan tak berminyak langsung. 


πŸŒ… NUViT Daily Defender Sunscreen SPF 50+ krim pelindung cahaya matahari ( 50ml bernilai RM55.90)

1. Pertahanan lengkap terhadap sinaran UVA dan UVB yang berbahaya di bawah sinar matahari 

2. Sesuai untuk semua warna kulit yang diformulasikan dengan sifat anti pencemaran yang membantu membina semula penghalang kulit untuk memperbaharui kulit yang sihat

3. Penyerapan cepat dan penghidratan berterusan yang ringan, tidak berminyak dan terjamin

Follow NUViT untuk lebih info ☀️🌻


17 Chantiq Manis:

Sis Lin said...

Ramai nampak mencubanya dan ramai kata bagus yaa...Sis setakat ni Falvettes aje yang Sis minum..tapi kalau jumpa nak cuba gak ler...

Red Linda said...

Bagus amalkan jaga kesihatan kulit secara dalaman dan juga luaran.

Hey Lynda Rosman said...

thanks sharing. next nak try sunscreen moisturizer nuvit ni la.. sbb dia macam 2 in 1 pula..

Aerill Hassan said...

namapk menarik produk ni terutamnya sunscreen tu. okay nanti nak cubalah. terima kasih share ya :)

Bae Roslan said...

dah try both products. memang best sangat. daily defender best meresap dan tak berminyak. nuvit drink pun best

Princesa3290 said...

Wow best kan produk2 Nuvit ni! minuman 2 in 1 Sunblox ni tak pernah try lagi, tp nampak menarik and good for immune system kan!

Izaramli said...

Dah try sunscreen dia. best giler. Sesuai dengan kulit muka iza. yang penting tak ada white cast. Nuvit sunblox tu tak boleh nak try sbb tgh pregnant.

Mohd Zarin said...

Terima kasih share tau sebab Nuvit ni memang bagus. Ramai yang share tentang kebaikan nuvit ni tapi saya tak pernah try lagi. Nanti saya akan try

Fatheen Deen said...

Sis dah try hari tu tau produk Nuvit ni meman bagus dan ada kesan yang baik. Masa pakai tu pun texture dia sedap dan tak berminyak

Silah Hassy said...

waa ramai yang cakap best ni. boleh try. hehe. sejak umur2 dah banyak ni baru la tau pentingnya kena pakai suncblock walaupun kita duduk kat rumah je. T_T

kisah si dairy said...

uih..best ni..akak suka rasa yang masam-masam macam ni..kira dia jaga luar dalam lah kan..complete sangat

RAIHANAH AHMAD said...

tak pernah try lak brand ni. thanks kerana rekemen. bolelah cuba nanti

Yaya Azura said...

Menarik! Ada sunblock dalam bentuk minuman. Lagi mudah kan.

Nadia Johari said...

Tengok airnya pun tau rasanya mesti sedp. .memamng kene ambil suplement utk kita bertenaga..

Wai Yee aka Rane said...

Alaa not yet try this but I see a lot ppl review it. Interested to try it out too.

Qbal Ramlan said...

Sunscreen ni memang wajib kena ada dalam daily skin care routine. Kalau tak ada memanh tak lengkap.

Aliza Sara said...

Nmpknya brand Nuvit ni makin up. Dh bnyk nmpk org pakai and cakap bagus. Boleh la cuba nnti kan