Kejohanan Sukan Pasti kawasan Bakri 2023

Sudah 2 tahun menjadi AJK Sukan Pasti kawasan Bakri. Kalau tahun lepas ena jadi AJK peralatan part yang paling penat sebab setup sukaneka. Sampai demam huhu.. Tahun ni AJK hadiah lagi senang kerja tanpa ada sukaneka. Cuma cabaran tahun ni kena ubah hadiah beri ikut setiap peserta, bukan hamper besar macam tahun lepas. Kira budak-budak dapat lagi adil. Hamper besar ni kena kongsi 1 team. So disini ena beri tunjuk ajar cara nak sediakan budget dan persiapan barang yang ena gunakan. 

Berlangsung pada 19/8/23 untuk lawan peringkat kawasan dengan peyertaan seramai 240 murid untuk 24 team Bola Sepak dan Bola Jaring. Pada 16/9/23 team yang menang lawan peringkat negeri Johor di Iskandar Puteri. Alhamdulillah dapat tempat ketiga dan pada 29/9/23 - 30/9/23 wakil pemain terbaik yang terpilih lawan ke peringkat Pasti Malaysia di Terengganu pula. Wahh Pasti ni memang hebat mengesan bakat pemain dari kecil lagi. Tahun lepas pon ada wakil ke Perak.


Juara keseluruhan membawa pulang wang bernilai RM300.


Tempah khas untuk pemain terbaik. lawa kan top design.. Tempah dengan Kedai Piala & Cenderamata Ihsan - Ihsan Trading.


Untuk pemain terbaik special hadiah ena pack dalam kotak berisi jam tangan dan barangan lain.Medal Bola Sepak RM4/pcsMedal Bola jaring


Plaque untuk penerima saguhati RM4.50/pcs


Pemain terbaik dapat medal, piala dan hadiah sampingan. Hebat adik.Pemain terbaik Bola Jaring. Lincah main. Macam orang dewasa yang pro.


Johan Bola Sepak


Johan Bola Jaring


Ini adalah contoh kos untuk hadiah kepada semua peserta terlibat


Hamper VIP merangkumi buah-buahan dan rempah


Senarai hadiah dari nombor 1 hingga 4.


Nombor 1 hingga 3 bagi dalam beg kertas dan hamper untuk nombor 4.


Untuk packing hadiah ena beli semuanya di My One Shop Jalan Salleh Muar kedai barangan hadiah terbesar di Muar. Macam-macam ada lama lah 2 jam dalam kedai ni je.huhu... rambang mata cari kotak.


Jam murah ada dari RM10 ke atas siap boxSemua beli kat kedai je tak sempat nak cari online. Nasib baik dekat Muar ni ada My One Shop.


Beg kertas ni ada 3 saiz je. Nak nampak dalam hadiahnya. Cute kan.

Window bag 43x30x12cm RM5.90

33x25.5x12.5cm RM3.90

24.5x19.5x9.5cm RM2.90


Ada banyak lagi taw. Lawa-lawa.


Toys pon banyak


Macam-macam hadiah ada jual tapi kami target kedai Eco-Shop Muar je untuk budak-budak.


Props birthday


Haaa bila da dapat packing hadiah yang sesuai barulah boleh cari isi dalamnya di kedai Eco-Shop dan kedai Zon Jimat. Meriahlah dapat siap bagi air kotak. Ni contoh barang kedai Eco-Shop dan Zon Jimat yang sesuai dijadikan hadiah. So far Zon Jimat lagi cantik hadiahnya.
Ada banyak lagi seperti bekal makanan dan minuman boleh bagi.Penuh kereta hahahaha.. Puas shopping masa ni. Risau taw over budget kerja buat kira-kira dalam kedai.


Ini adalah contoh sijil peserta Hari Sukan Pasti untuk 240 orang terlibat tidak termasuk dalam budget ena bentang di atas.

Budget sijil kena beli 5set x RM9.90 / 50pcs = RM49.50

Post a Comment

1 Comments

Warisan Petani said…
Tahniah kepada peserta dan pasukan yang menang