Menjelajah Mini Zoo Simpang Renggam


Ena baru tahu dekat simpang renggam ada Mini Zoo. Tak jauh dari Tol Simpang Renggam nak menghala ke Sedenak. Korang search je "MrOne Agro Farm". Dipanggil Taman Arnab sebab banyak sangat arnab dekat sini. Tapi ada juga haiwan lain taw macam itik, kambing, angsa, rusa, ostrich, burung merak, ular, burung, kuda dan banyak lagi. Tempat dia kecil je tapi bagi ena puas hatilah ada banyak haiwan. 2 jam dekat situ tak penat sangat sebab tak perlu nak jalan jauh sangat macam Zoo Melaka. 

Boleh rehat-rehatlah duduk tepi sambil tunggu anak-anak bagi makan. Pergi awal pagi ok lagi tapi bila start tengahari tu dah ramai orang penuh parking. So kalau ada masa tu korang pergi lah. Budak-budak memang suka Zoo. Sumayyah sampai 2 kali beli makanan. Syok eh bagi makan.hehe... Mula-mula takut lepastu berani.

✅ Dibuka 9 pagi - 6 petang
Tiket Dewasa RM12
Tiket Kanak-kanak 3 tahun ke atas RM10


Makanan haiwan 1bekas RM5 ni campur-campur ya ada banyak jenis makanan. Puas hatilah anak kerja bagi makan hehe.


Kambing terlepas.hahahahahah.. Pecah perut tengok kambing ni hyper masa ni dengan ena sekali kena sondol.


So ni harganya.




Lapar betul kambing ni siap kejar sumayyah minta makan.haha.. Bekas RM5 yang sumayyah pegang tu.



Makanan kuda ada kat tepi tu je..











OK lah kan banyak juga haiwan yang ada. Anak-anak memang excitedlah pergi zoo. Boleh repeat lagi sebab dekat je dengan rumah mertua.

Post a Comment

0 Comments