Perjuangan RichWorks sepanjang 2021 Komited Bantu 605,000 Bangsa Usahawan Bangkit Semula daripada Pandemik

Perjuangan RichWorks sepanjang 2021 Komited Bantu 605,000 Bangsa Usahawan Bangkit Semula daripada Pandemik | Tahun 2021 yang diharungi sebelum ini menyaksikan pelbagai kisah dengan cabaran Pandemik dan ditutup bersama musibah banjir pada akhir Disember lalu. Walaupun kawasan tempat tinggal ena tidak dilanda banjir tetapi ramai di kalangan ahli keluarga ena yang mengalami banjir di Selangor dan juga Pahang. Melihat gambar rumah yang mereka hantarkan susah cukup meruntun jiwa. Fizikal dan mental pasti sangat memenatkan untuk membaikpulih kerosakan barang keperluan rumah. Kisah banjir yang cukup meninggalkan kesan yang mendalam kepada seluruh rakyat Malaysia. Apatah lagi masih ramai yang terkesan sejak Pandemik melanda seluruh dunia.

RichWorks prihatin terhadap situasi yang melanda masyarakat

Memahami dengan keadaan yang dialami ramai orang di luar sana, ia juga mendapat keprihatinan daripada bangsa usahawan terkenal oleh Pengasas RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Datuk Wira Dr Azizan Osman kerana beliau juga terkesan disebabkan Pandemik ini. Dr Azizan bersama 31 ahli keluarganya dijangkiti COVID-19.

Ibu mertua Dr Azizan meninggal dunia dan beliau sendiri hampir maut selepas doktor mengatakan sudah tidak ada harapan jika tiada perubahan positif selepas dimasukkan mesin bantuan pernafasan.

Dr Azizan bangkit meneruskan perjuangan Richworks

Alhamdulillah, keadaan beliau semakin baik dan bagi Dr Azizan, peluang kedua diberikan Allah SWT akan digunakan sebaiknya untuk memberikan lebih lagi kepada bangsa usahawan terutama dalam bimbingannya.

Tak berapa lama selepas beliau keluar dari hospital dan sedang proses pemulihan, Dr Azizan komited menjalankan program percuma yang dihadiri ribuan orang.

Sebanyak 7 program percuma bersamaan 98 jam masa yang beliau berikan bagi memberikan tunjuk ajar dan kekuatan kepada orang ramai dalam soal keusahawanan. 

Secara keseluruhan pada tahun lalu, RichWorks dapat membantu hampir 605,000 orang melalui 13 program keusahawanan yang ditaja sepenuhnya RichWorks pada tahun lalu.

Program Wanita Bangkit Berniaga (WBB) anjuran RichWorks mendapat pengiktirafan Kerajaan

 
Malah salah satu program kami iaitu Wanita Bangkit Berniaga (WBB) juga mendapat pengiktirafan kerajaan bila disebut dalam Dewan Rakyat sebagai rakan kolaborasi Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

 
Kempen #RichWellBantu prihatin membantu rakyat

Sementara itu, Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks, Radz Mohd. memberitahu, pihaknya tak ketinggalan dalam menyumbang kembali kepada masyarakat melalui Pertubuhan Kebajikan RichWell (RichWell).

"Kempen #RichWellBantu yang digerakkan Dr. Azizan bermula Julai tahun lalu, berjaya mengumpulkan RM501,497 untuk bantu lebih 2,000 keluarga.

"Tidak berhenti di situ, sumbangan kilat berjumlah RM500,000 dikumpulkan daripada usahawan kami dan RichWorks sendiri dalam 24 jam bagi mangsa banjir di Selangor pada 18 Disember tahun lalu," ujarnya.


 
Menurut Radz, RichWorks bersama ahli Titanium & Spire turut menyumbang sebanyak 762 ekor kambing dan 84 ekor unta bernilai RM824,160 dalam ibadah korban kali ini.

Selain itu, ahli Titanium dan anak didik RichWorks juga menaja 9 pelajar ke Tarim Yemen dengan sumbangan sebanyak RM180,000 sempena Maulidur Rasul.

Usahawan Jutawan From Zero To Million Bermula disini

Dalam pada itu, syarikat bimbingan dan latihan pembangunan usahawan paling berjaya di negara ini tetap meneruskan misi dalam membangun dan mengembangkan usahawan ke tahap lebih tinggi.
 
Alhamdulillah pada tahun lalu, jumlah keseluruhan peserta mentoring RichWorks iaitu Titanium, Spire dan EliteX berjumlah 1,855 orang dengan jualan terkumpul RM3.7 bilion.

Bagi ahli Titanium saja, sebanyak 312 usahawan berjaya hasilkan RM3.2 bilion, RM495 juta (519 ahli Spire) dan RM46.9 juta (1,024 ahli EliteX).

Melalui program bimbingan Spire kami yang menyediakan usahawan capai jualan RM1 juta pertama setahun, sebanyak 72 usahawan berjaya mencapainya.

 
Bukan itu saja, 77 bisnes di bawah bimbingan RichWorks mencapai jualan lebih RM10 juta, lima bisnes (RM50 juta ke atas) dan lima bisnes (RM100 juta ke atas) pada 2021.

Syukur atas kejayaan dan ujian dihadapi 2021 lalu, itulah sedikit sebanyak perjalanan RichWorks yang kami usahakan dan akan dipergiatkan lagi tahun baru ini, insyaAllah.

Moga usaha RichWorks (hyperlink - richworks.com) untuk membantu lebih ramai bangsa usahawan dan misinya akan dipermudahkan dan diberkati oleh Allah SWT.

Perjalanan RichWorks sepanjang 2021

Jom kita sama-sama menonton kisah perjalanan RichWorks sepanjang 2021 melalui video Youtube ini. Semoga video ini dapat memberi semangat luar biasa kepada semua penonton supaya terus bangkit dan mara ke hadapan. Jangan mudah patah semangat untuk meneruskan kehidupan.


Tentang RichWorks International Sdn. Bhd.

Untuk pengetahuan korang yang belum mengenali RichWorks, ini merupakan syarikat bimbingan dan latihan keusahawanan terbesar dan paling berjaya di Malaysia khususnya dari segi penjenamaan & pemasaran serta kepimpinan.

Sejak 2008, RichWorks telah melatih lebih dari 10,000 syarikat menerusi Master Coach Azizan Osman dan menarik lebih daripada 1,500,000 peserta dalam lebih 1,500 acara dan seminar live dan dalam talian (virtual online). 

Dengan rekod prestasi terbukti, strategi perniagaan dan program mentoring, RichWorks berjaya membantu membina beribu-ribu usahawan dan jutawan yang berjaya dalam tempoh 6-24 bulan.

Visi RichWorks adalah menjadi 'Netflix' Pendidikan Usahawan dengan 100 juta pelanggan menjelang 2025 dengan akses mudah ke kandungan berorientasikan results dan penyelesaian yang dipercayai di platform dalam talian - RichWorks.com untuk Inspire, Educate & Add Value kepada komuniti di seluruh dunia.

Jika korang berminat untuk menyertai program dan latihan keusahawanan, boleh terus layari laman web rasmi RichWorks.

https://richworks.com

Post a Comment

3 Comments

Fiza Aizzawa said…
Alhamdulillah, semoga Richworks lebih sukses dalam membantu usahawan untuk berniaga
Mar Mansor said…
Tahniah buat team RichWorks dalam membantu dan membimbing para usahawan. Moga terus maju jaya.
Decamellia said…
Bagus richWorks banyak bagi manfaat buat orang lain