ツ Teman Tapi Mesra

Senang simpan lauk tak payah guna tudung saji lagi sejak ada My Cooking Story Kitchenware

Senang simpan lauk tak payah guna tudung saji lagi sejak ada My Cooking Story Kitchenware | Idaman suri rumah ni bekas paling senang dan multitasking gitu. Setiap hari ena akan gunakan bekas kaca biru Neoflam ni untuk pindah lauk dari kuali. Sebab ada lubang udara jadi tak perlu terdedah takut lalat hinggap. Makanan tak mudah basi. Yang paling penting satu je yang ena akan pastikan semua perkakasan dapur dari pinggan mangkuk sehingga kuali mesti jenis senang cuci. Barulah kita ni rajin nak masak selalu.. Takde masa nak rendam lama-lama kat sinki ni lagi-lagi kotoran berminyak tu. Jadi tak nak menaip panjang jom lah cuci mata apa lagi promosi FEBulous My Cooking Story Kitchenware bulan ni yang ada.

Praktikal simpan pelbagai juadah menu di atas meja makan atau pon sejuk dalam peti ais




Berbaloi taw grab kombo ni. Bekas pon nampak shining je dari jauh gitu. Tapi harga mampu milik uollss


Jauh lebih murah kan dari harga asal. Ramai pakat borong kombo ni. Boleh guna masuk oven sekali taw



Kelebihan Neoflam glass food storage





Bekas casserole buatan German ovenware ni pon ena ada senang nak masak Nasi Ayam untuk portion yang besar sebab Neoflam bekasnya saiz medium sesuai untuk makanan yang portion sedikit.



Kalau suka memasak dan membakar kek sesuai ambil kombo ni







Titanium reinforced stainless steel blade Korea brand














5 Chantiq Manis:

Anum said...

assalamualaikum
selamat pagi

nohas said...

nampak lebih kemas dan terjaga kebersihan makanan..

Sis Lin said...

Ooo ook juga tu.. cuma Sis semua letak bahan kisar hehehe..
Suka sebab dia kedap bau dan udara, so makanan tak mudah rosak..

Fieza Sani said...

Dalam proses nak beli bekas Neoflam yang simpan makanan tu. hehe.

Atie Zieya said...

kitchen hacks :)