ツ Teman Tapi Mesra

Mudahnya nak dapatkan barang IKEA guna servis Personal Shopper IKEA Johor by NF Imtiyaz Enterprise

Mudahnya nak dapatkan barang IKEA guna servis Personal Shopper IKEA Johor by NF Imtiyaz Enterprise | Hati banyak gembira sebab ena dah boleh beli barang idaman daripada IKEA tanpa perlu ke IKEA Tebrau. Pergi pon sekali je jejak tahun 2018. Sebab jarang turun ke Johor Bahru. Lagipun sejenis yang tak berapa gemar window shopping atau masuk ke Mall sejak ada anak ni. Memikirkan masa lebih banyak habis jaga anak berbanding survey barang sebenarnya. Bayangkanlah masuk dalam tu penat kejar anak berlari dengan sepupu je sebab diorang lagi teruja tengok toys berbanding ibu dia. 

Haa tu yang jadi jejak sekali saje sedangkan lagi puas hati beli depan mata. Nak buat macam mana anak tak nak bagi peluang ibu dia cuci mata hahaha. Jadi bila adanya Personal Shopper IKEA terus ena mintak masuk group terpengaruh tengok jiran membeli. Meriah hai group banyak betul order sampaikan kena bawa lori ke sana. Ena berpuas hati dengan servis yang diberikan. Korang cakap je nak barang apa insyaALLAH akan dipenuhi kecuali kehabisan stok.

Puas hati dapat order barang idaman


Ni order batch 2 okey..hahaha. Almaklumlah kita order secara berperingkat taknaklah borong banyak nanti over budget. Rasa nak order boleh je direct whatsapp untuk next trip. No minimum order jadi takde masalah pon nak repeat order banyak kali. 


Muka bahagia dapat shopping di IKEA Mini Showroom Tanjung Agas, Muar Johor

Kelebihan Personal Shopper IKEA

Perbandingan beli di IKEA online store, platform online store & Personal Shopper

Kenapa tak beli je guna IKEA Online store? Haaa kalau barang kita order adalah item kecil dan ringan memang lebih baik order direct dengan IKEA online store tapi kalau kita beli item besar dan berat, ia akan mempengaruhi kos penghantaran yang boleh mencecah RM2++.

Untuk platform online store pula kebanyakan hanya memenuhi kehendak bagi item kecil. Dan cas courier adalah berbeza belum termasuk kos unit barang.

Jadi ena memilih Personal Shopper yang lebih banyak memberi manfaat:
1.  Pembelian tidak terhad kepada jumlah atau saiz. 
2.  Kita lebih mudah berhubung dengan trusted seller kerana boleh pergi ke showroom. 
3.  Jumlah Servise Charge (SC) pula bergantung kepada berat item. Kalau barang besar tetapi ringan seperti toys takdelah sc mahal. Uwh yee tiada servis pemasangan, jadi sila lah DIY (Do it Yourself) sendiri.
4. Jimat masa, tenaga dan wang kerana tak perlu ke IKEA Tebrau, tak perlu beratur dan menjimatkan kos perjalanan ke sana bagi yang jauh daripada Johor Bahru.

**Apabila musim Pandemik ni sesuai sangat untuk gunakan khidmat Personal Shopper

NF Imtiyaz Enterprise, Trusted Personal Shopper IKEA Muar, Tangkak dan Batu Pahat


Kalau korang nak tahu pengasas Personal Shopper Ikea Muar ni adalah pasangan suami isteri yang berkhidmat sebagai guru iaitu Cikgu Shahrul dan Cikgu Madihah (Kak Ya). Minat ini tercetus pada Ogos 2020. Tapi siapa sangka minat ini boleh membina mini showroom yang pada asalnya adalah tempat anak murid tuisyen dan belajar mengaji. Lokasi bersebelahan Sekolah Menegah Sains Muar dan janakuasa elektrik TNB.

10 SOALAN vs 10 JAWAPAN

1) Di Muo/Tangkak ada Showroom@ Personal IKEA?
Ada

2) Siapa nama Personal IKEA tu?
Shahrul & Kak Ya

3) Macam mana kira harga?
Service charge ( sc ) ikut pada nilai harga & berat setiap barang

4)Macam mana saya nak tau sc barang tersebut?
PM Shahrul & Kak Ya

5) Mahal ke?
Anda pasti berpuas hati & happy

6) Macam mana nak beli?
Pembelian barangan IKEA melalui kami dengan 3 cara

7) Apa nombor handphone Personal Shopper Ikea tu?
Shahrul >>> klik disini 014-5068355
Kak Ya >>> klik disini 011-59629629

8) Ada buat COD (Cash on Delivery) ?
Tiada

9) Barang besar boleh order?
Boleh, setakat ini paling besar adalah katil

10) Showroom dibuka hari apa?
Akan dimaklumkan dalam group whatsapp


Terdapat ready stock item memudahkan pelanggan walk-in. Kebanyakan stok adalah hot selling. Tetapi jika tiada barang yang diinginkan tiada masalah kerana Personal Shopper akan membuat trip beberapa kali setiap bulan untuk memenuhi kehendak pelanggan bukan sahaja Muar, Tangkak dan Batu Pahat tetapi dari Kluang pon ada taw. Mereka akan menunggu di perhentian Tol untuk penyerahan barang.


Pembelian barangan IKEA melalui kami dengan 3 cara :

1) Order awal & Transfer ( Trip akan kami maklumkan dalam group ini )
2) Order semasa kami berada di IKEA ( Order & Transfer )
3) Pembelian barangan di Showroom kami



Jika korang tak familiar nama barang boleh terus tengok katalog online dan snap gambar untuk memudahkan tempahan.


Di showroom juga ada menjual pelbagai rempah seperti rempah nasi beriyani, nasi khomok, mamak letops, nasi arab mendi, nasi daging utaqa dan banyak lagi.

Kaedah 2 : Tempahan ketika jualan berlangsung di IKEA Tebrau


Lebih suka membeli dengan kaedah kedua sebab kadang-kandang ada promosi tengah berjalan di IKEA Tebrau. Contohnya semasa trip 12/12 yang lepas Personal Shopper trip kesana dan korang boleh terus melihat group untuk dapat update semasa secara langsung. Jangan risau kalau nak borong item besar sebab pengangkutan yang digunakan adalah lori.



Contoh gambar yang di update ke dalam group. Haa masa ni cepat-cepat lah order ya. Untuk memudahkan korang survey harga dan sc dikenakan boleh tengok senarai dibawah. Tak semua yang ena tahu. Ini adalah senarai yang biasa pelanggan beli. Jika nak tahu lebih lanjut item lain boleh terus join group




Lihat Personal Shopper terima order daripada pelanggan. Memang banyak tempahan dan harga sc adalah berpatutan sesuai dengan tenaga keringat mereka nak pergi ke IKEA Tebrau mengambil produk.


Bukan itu sahaja. Di showroom IKEA Muar juga menyediakan servis demonstrasi Norwex Microfibre. Jadi pelanggan yang walk in boleh mencuba keberkesanan kain kayangan ini.

Maklumat lanjut boleh terus layari laman sosial media berikut :

Facebook :

https://www.facebook.com/IKEA-Muo-Personal-Shopper-632427177385606/

...................................................................................................

Join Group Muar, Tangkak & Batu Pahat :

http://www.wasap.my/60145068355/JoinGroupIKEA

...................................................................................................

Join Telegram :

https://t.me/PSIkeaMuo

...................................................................................................

Lokasi showroom Muar :

NF Imtiyaz Enterprise, Lot 171, batu 1 3/4, Tanjung Agas, 84000 Muar Johor

3 Chantiq Manis:

Fiza Aizzawa said...

Kat kaw Fiza nie pun byk yg buat servis personal shopper nie.. senangkan

nohas said...

bagus inisiatif couple ni..buat mini showroom..dekat dgn pelanggan..

ctsuzie said...

Senang tak payah jauh2 nak g..boleh g kedai personal shopper..