ツ Teman Tapi Mesra

Wordless Wednesday | Ruangan Komen Facebook ditutup

Hari ini menjadi isu di Facebook apabila posting hilang ruangan "komen". Hanya ada button "Like" &. "Share". Finally ada kawan share status di bawah ni apa punca yang terjadi. Tak tahu siapa owner. Tapi thanks sebab dapat rungkaikan persoalan kami 👍

Ena dah pernah kena blok di Facebook 3-5hari. Instagram pula 5 hari. Huwaaa... So lepasni si lah berhati-hati ya. Jangan buat Abam Mark marah 🤣🤣🤣. Sekarang dia buat secara halus. Tak boleh post gambar sekali banyak. Kalau nak lebih dari 1 pon boleh tapi kena klik gambar baru ada ruangan komen. Tapi yela tak syokla sebab biasa first caption pada general post tulah kita biasa tengok. Hmmm. So redha jela 😅

Kalau Instagram pula nak follow pastikan jangan lebih dari 100 akaun dalam 1masa. Kalau like pula jangan lebih 10 gambar untuk akaun sama. Kira kalau korang nak buat tu kena ada gap beberapa jam. Jangan 1jam tu dok fokus banyak terjah akaun. Kalau tak sia-sia kena blok 5hari. Pedihh oiiii. 

**preh preh tu apa??? Hahahaha. 

2 Chantiq Manis:

Atie Zieya said...

tak nak bg system hang la tu kot kan, tapi for myself... yg suka bertwitter ni, mmg sehari pun ada tweet limit dari dulu

Sis Lin said...

Nasib baiklah semuanya dah ookay...
Sampai buat kajian memasing gitu hehehehe