ツ Teman Tapi Mesra

Cosmoderm Tea Tree Oil Skin & Body Care untuk kulit bebas jerawat dan mengawal minyak

Cosmoderm Tea Tree Oil Skin & Body Care untuk kulit bebas jerawat dan mengawal minyak | Jerawat merupakan musuh utama ena.hehe.. Stress hai kalau tumbuh seketul pon. Tapi kalau korang nak tahu selagi jerawat tumbuh di muka bermakna kulit korang tu masih muda. Haaaaa tapi kalau dah merebak banyak satu muka tu jangan pulak biarkan. Tetap kena rawat dan jaga kebersihan. Kalau ena jarang naik di muka kecuali stress atau datang bulan. Jadi produk merawat jerawat tetap kena ada spare di rumah. Ena paling suka guna acne spot gel. Just tonyoh kat jerawat timbul tu. Cepatlah dia kecut. Antara favourite ena adalah jenama Cosmoderm yang memang terkenal, disahkan HALAL oleh JAKIM dan dipercayai pengguna.

Cosmoderm bermula sebagai impian sekumpulan pakar tempatan dalam industri penjagaan diri pada tahun 2001 untuk membina jenama yang akan mempunyai produk penjagaan kulit dan penjagaan badan yang berkualiti. Diformulasikan dan dihasilkan di Malaysia. Selain itu, semua produk Cosmoderm bebas paraben dan sulfat yang sesuai untuk pencinta penjagaan kulit yang mempunyai kulit sensitif. Cosmoderm juga menggunakan ramuan berkualiti tinggi seperti Vitamin E dari Eropah, Tea Tree Oil dari Australia, Co-Enzyme Q10 dari Jerman dan ramuan herba tradisional seperti Manjakani dari Malaysia. Produk cosmoderm terdapat di farmasi, kedai kesihatan hospital, dan klinik di seluruh Malaysia termasuk kedai runcit di Singapura dan Lubnan yang menawarkan harga yang berpatutan untuk penggunanya.

Cosmoderm Tea Tree Oil Range

Cosmoderm mempunyai banyak rangkaian set sesuai untuk masalah kulit seperti Tea Tree Oil Series, Gentle Series, Vitamin E Series dan Luminous Pearl Series. Kali ni ena nak sharing Tea Tree Oil Series.

Cosmoderm Tea Tree Oil Range mempunyai formulasi unik yang menyeimbangkan sifat penyembuhan kedua-dua Tea Tree Oil dan Vitamin E. Ia berkesan melawan jerawat, bau badan, sunburn dan pada masa yang sama kekal lembut untuk kulit. Rangkaian ini dirumus khas untuk pengguna dengan kulit berminyak dan kulit berjerawat.

Kulit Cantik bermula dengan Kulit yang Sihat


Untuk penjagaan kulit secara asasnya perlukan langkah penjagaan rapi yang betul :

Step 1: Tea Tree Oil Facial Cleanser (RM16.90)
Membersih secara mendalam untuk mengurangkan lebihan minyak, membersih kotoran dan pori tersumbat

Step 2: Tea Tree Oil Purifying Mask (RM25.90)
Formula menyejukkan membantu menyerap minyak berlebihan, mengelakkan pembentukan jerawat dan bintik hitam. Sapukan masker ke seluruh muka terutamanya pada jerawat. Biarkan selama sekurang-kurangnya 15-20 minit. Kemudian bersihkan muka dengan air diikuti toner dan pelembab. 

Step 3: Tea Tree Oil Anti-Blemish Gel
Dengan ekstrak berasaskan tumbuhan yang membantu mengurangkan jerawat, blackhead dan whitehead dan ia disapukan hanya pada jerawat yang timbul selepas menggunakan toner

a. Tea Tree Oil Anti Blemish Gentle (Kulit Sensitif) (RM13.90)
Mengecutkan jerawat, menghilangkan blackheads & whiteheads dalam masa 4-5 hari secara lembut

b. Tea Tree Oil Anti Blemish X-Press (RM19.90)
Mengurangkan jerawat degil, menghilangkan blackheads & whitehead dalam 3-4 hari dengan berkesan

Bukan itu saje, boleh teruskan dengan menggunakan produk dari Cosmoderm Tea Tree Oil skin yang lain supaya set penjagaan lengkap dan lebih cepat berkesan mengecutkan jerawat dalam masa yang singkat :

1. Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion (RM20.90)
Membantu melegakan kulit yang terengsa secara berkesan. Sel-sel kulit mati disingkirkan sepenuhnya menjadikan kulit lebih bersih, halus dan sihat

2. Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser SPF15 PA++ (RM19.90)
Membantu kadar pembaharuan kulit sel-sel kulit dan membekalkan kelembapan untuk melembutkan dan melicinkan kulit. Mengandungi SPF15 PA++ untuk perlindungan pancaran UVA dan UVB

3. Tea Tree Oil | Oil Control Serum (RM34.90)
Pelembab gel tanpa minyak membantu membersih liang pori yang tersumbat dan mengembalikan kelembapan semulajadi

4. Tea Tree Oil Shower Gel (RM17.90)
Ia memberikan kesegaran yang luar biasa untuk bau badan dan jerawat badan, pembersihan lembut pada kulit menjadikan kulit segar dan licin tanpa rasa melekit. Ia adalah pancuran mandian ringan, tidak menyebabkan kerengsaan kulit dan anti bakteria yang sesuai untuk semua orang

5. Tea Tree Oil Magic Body Lotion (RM22.90)
Ini adalah lotion semula jadi yang cepat untuk menghilangkan bau badan, jerawat badan dan sunburn. Ia memberikan kelegaan yang sejuk untuk kegatalan dan ketidakselesaan kulit. TTO Magic Body Lotion membantu mengurangkan ruam, jangkitan kulat dan bakteria. Malah berfungsi sebagai penghalau nyamuk dan kutu tidur. Sesuai untuk semua orang dan setiap peringkat usia

Jadi korang boleh dapatkan semua rangkaian produk ini dari farmasi seperti Watsons, Guardian, Aeon Wellness, dan farmasi berhampiran, 

Boleh juga pembelian secara atas talian di laman web Cosmoderm (www.cosmoderm.com.my) atau Shopee Cosmoderm Offical Store (https://shopee.com.my/cosmoderm). Rate harga adalah dari RM13.90 - RM34.90

8 Chantiq Manis:

nohas said...

akk guna produk ni..so far, so good..

Atie Zieya said...

penuh benefit baca semua ni, nak calculate budget klu dpt beli fullset

Azhafizah MN said...

Banyak rangkaian produk cosmoderm. Harga pun berpatutan.

Sis Lin said...

Sis sampai sekarang guna pencuci muka dia tu haaa.. tapi buat pi travel ajee.. sebab kadang bila travel, muka berminyak sangat, so takut naik jerawat, sbb tu bawa pi travel jenis tea tree ni...

suara dari telapak kaki comel said...

saya amat suka yer sebab cosmoderm mmg best

Cik Ash said...

Kena g cari gak ni jerawat selalu naik gak kadang2

nona sani said...

Saya belum pernah try yg tea tree.. tapi mmg pengguna cosmoderm.. yang untuk dry skin punya.. huhu

Hayati Suki said...

Setuju sangat. Kulit cantik vermula dengan kulit sihat. Sisyat pun oernah pakai produk ni utk masalah jerawat 😊