ツ Teman Tapi Mesra

JDT Blogger Meraikan #WeGetTogether JDTB 2020

Sambutan JDT Blogger We Get Together 2020 


Pada 8/8/2020 yang lalu, kami team JDT Blogger telah mengadakan sambutan meraikan event JDT Blogger di GBW Hotel, Johor Bahru dengan bertemakan #WeGetTogether #JDTblogger2020

- Tema Event : Merah Biru Putih (Belon), Gold Hitam (Alas Meja Kursi)
- Tema Pakaian : BEBAS SOPAN
- Sabtu 8/8/2020 Jam 12 - 3pm

ATURCARA

Sabtu 8.8.2020 GBW Hotel 12-3pm 

1200 Kehadiran tetamu
1215 Majlis bermula
1217 Alu-aluan Presiden JDTB Sis Lin
1225 Makan 
1240 Persembahan
1255 Cabutan Bertuah 1 
0105 Game Time
0135 Cabutan Bertuah 2
0145 Tukar-tukar Hadiah
0215 Perkongsian dari Cik Lily Putih
0225 Cabutan Bertuah 3
0235 Upacara Potong Kek
0240 Bergambar
0300 Bersurai

Alhamdulillah majlis kami berjalan dengan lancar. Walaupun ramai team blogger johor yang tidak dapat hadir bersama tetapi majlis tetap meriah dengan kehadiran seramai 11 ahli JDT Blogger. Untuk melihat senarai ahli boleh rujuk di SENARAI AHLI JDT BLOGGER


Terbaiklah Presiden Sislin yang sentiasa memberikan tunjuk ajar dan semangat kepada kami. Tanpa sislin mungkin kami takkan dapat gathering bersama.


Majlis takkan lengkap tanpa Emcee Kak Ajan. Kami terhibur.






Game time. Pecah perut tengok gelagat masing-masing. Pehh habis mascara ena kena biskut.hahahaha




Dapat hadiah bekas pasu bunga :)


Seterusnya kami bertukar-tukar hadiah bersama team. Kak Sunah Sakura yang bertuah


Ena pula dapat hadiah daripada Leya. Thank you leya dapat set jug minuman dan cawan.


Tetamu undangan Blogger Cik Lily Putih. First time jumpa dan happy dapat dengar tips daripada beliau. Menulislah sebab minat bukan sebab nak kejar income.gituuu...


Yeahh menang lucky draw "English 3-tier Hi-Tea set for 2" daripada Thistle Johor Bahru

Tadaaa... rezeki set di atas tapi ena hadiahkan baucer kepada mentua yang akan sambut anniversary bulan ni.


Havoc kan kami. Sampai sekarang tak boleh lupakan moment indah ini.


Cik Lily putih very humble. Sentiasa senyum dan ramah


Teruja jugak sebab first time dapat jumpa blogger otai Kak Mia Liana. hehe.. Gila tak minat dan follow.



1/2 cake of the day percuma dalam pakej menu

Acara akhir sebelum bersurai kami memotong kek bersama


Korang mesti tertanya di mana kami buat event kan. Ena sangat berpuas hati sebab makanan banyak sangat tapi harga RM30 sahaja satu kepala. 

Korang boleh juga booking untuk majlis lain di GBW Hotel Johor Bahru untuk Pakej Majlis Sambutan seperti
📌 Hari Ulang Tahun
📌 Perjumpaan
📌 Perpisahan
📌 Majlis Graduasi, dan lain - lain

✅Harga Dewasa RM30.00nett sahaja.
✅Harga Kanak-kanak RM15.00nett (4-10tahun).
✒️(Minima 10 orang dewasa)

Pakej merangkumi:
⭐Percuma Hiasan Asas
⭐Percuma 1⁄2 KG Kek
⭐Penggunaan sistem PA secara percuma
⭐Minuman kordial percuma
⭐Menu Tempatan & Antarabangsa

Apa set makan dapat dengan harga RM30??? Berbaloi atau tidak


Kami sepakat memilih Set menu A daripada 3 pakej diberikan

Appetizer


Prawn avocado sald with Buffalo Mozzarella Cheese assorted finger sandwich


Hidangan pertama


Sardine puff


Chicken boxing with chili dip dan Homemade mini beef burger. Burger ni sumpah sedap dok ulang makan tak pandang lain dah.. Roti sangat lembut dan lemak, Isi daging pon lemak juicy.

Hidangan kedua


Pasta Carbonara


Nasi goreng kampung

Hidangan ketiga


Bubur cha cha


Cream of wild mushroom soup served with soft roll and butter

Dessert


Assorted tart eggs and fruit, durian cream puffs


Assorted cut fruits


Mini muffins and cupcakes



Media tag rasmi JDT Blogger tapi nama blog salah plak.hahaha... redha jelah.


Cantik sangat mug ni. 


Senarai TERKINI semua hadiah/goodies/tajaan

Terima kasih juga kepada para penaja cabutan bertuah dan goodies bag:

Cake & Pulut Kuning GBW Hotel
Florentine Cookies by mama DD Lyea Dieya
Pes Mi Bandung Muar Original Warisan Tok Ayah Siti Suziana Mustakim
Mask Extender by Cahaya Medini
Lychee Juice by Helmi Julia
Bekas kaca from Farahuda Hud



Sumayyah pon dapat goodies kids. Alhamdulillah banyak rezeki sponsorship pada hari kejadian #WeGetTogether.

InsyaAllah.. jika ada rezeki kita jumpa di #DayTripJdtBlogger & #JelajahJohorJDTB 

5 Chantiq Manis:

Sunah Sakura said...

syoknyaaaa join JDT Blogger dapat banyak hadiahhh..😝

mekasihhh enaaaa untuk hadiah tukar2 hadiah yang best!!

Fiza Aizzawa said...

seronoknya.. mmg nampak grand sungguh event nie.. semoga ikatan persahabatan yg terjalin kekal selamanya.. seronok tgk korang..

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

tinynaw naw

Nurzarini Ismail said...

Wah, seronoknya gathering camni..yang games letak biskut kat mata tu macam best..haha..tengok je pun dah rasa nak gelak, apatah lagi kalau buat..

ciktom said...

seronoknya gathering blogger macam ni..meriah sangat..sayang tak dapat join..