ツ Teman Tapi Mesra

NUViT Instant Restoring & Hydrating Bio-Cellulose Mask Penyelamat untuk Kulit Kering

NUViT Bio-Cellulose Mask with Quintuple Hyaluronic Acid Serum



Ena pengguna tegar masker. Bayangkan ena ada pelbagai jenis masker khas yang digunakan untuk setiap malam (sleeping masker) dan juga masker mingguan. Masker ni antara list penting kena pakai untuk membaikpulih kulit. Sangat berbeza jika tidak pernah memakai masker. Haa tapi sekarang ena tambah lagi 1 list masker iaitu NUViT Bio-Cellulose Mask.


Mask 100% semula jadi yang direka di makmal menggunakan jenis bakteria yang unik. Selulosa-bio (Bio-cellulose) mempunyai struktur rangkaian gentian yang sangat halus & sangat tulen dengan setiap seratnya lebih tipis 2000x daripada sehelai rambut pada jarak 20-50nm. 

Bio-cellulose mempunyai sifat unik seperti pertalian yang lebih tinggi, daya serap yang lebih tinggi dan kadar penembusan yang lebih tinggi berbanding dengan mask lain yang boleh didapati secara komersial seperti fabric mask, sehingga membolehkan nutrien menembusi 8-15x lebih dalam ke kulit.

Ada 2 step produk dibekalkan iaitu Step 1 - Bio-Cellulose Mask (20ml) dan Step 2 - Quintuple Hyaluronic Acid Serum (2ml)


Kelebihan NUViT Bio-Cellulose Mask

1. Eco-Friendly Sheet
-Semua kepingan bebas toksin semula jadi yang terbuat dari strain bakteria yang unik
-Ekstra lembut untuk kulit

2. Super Hydrating
-Menahan cairan 100 kali ganda dari berat keringnya & 10 kali lebih menghidrat daripada lembaran fabric mask yang biasa digunakan
-Memberi penghidratan & khasiat serta merta ke kulit

3. Exceptional Adhesion
-Kunci kelembapan dengan berkesan & membolehkan nutrien diserap oleh kulit

- Lembaran NUViT Bio-Cellulose mask terbukti memberikan 90% bahan aktif ke dalam kulit dalam masa 10 minit

Ciri-ciri Utama Quintuple Hyaluronic Acid Serum

Kombinasi 5 saiz molekul hyaluronic acid membolehkan penyerapan cepat ke kulit.

Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronate dan Hydrolyzed Sclerotium Gum 

Cara menggunakan NUViT Bio-Cellulose Mask with Quintuple Hyaluronic Acid Serum



1. Bersihkan wajah dengan pencuci muka dan bilas. Kemudian lap sehingga kering. Mulakan dengan Quintuple Hyaluronic Acid Serum. Lihatlah tekstur serum yang jernih dan cair tapi sebenarnya pekat.


2. Sapukan NUViT Quintuple Hyaluronic Acid Serum ke seluruh wajah dengan sekata.


3. Penggunaan NUViT Bio Mask Cellulose mempunyai 3 lapisan. Tanggalkan lapisan pertama dan letak NUViT Bio-Cellulose Mask dari kawasan dagu ke atas dan tekan dengan lembut ke wajah dengan hujung jari sehingga melekat pada kulit secara sekata.


Langsung tiada cecair yang meleleh keluar daripada mask yang ena gunakan berbanding brand lain sebelum ini.


Selepas itu baru lah tanggalkan lagi satu lapisan di atas.


Biarkan selama 20 -30 minit. Rasa seperti duduk di tempat sejuk :)


4. Tanggalkan mask dan buat urutan lembut pada wajah supaya serum dapat menyerap dengan baik. Jangan mencuci muka.

Ini kerana NUViT Bio-Cellulose Mask membolehkan 90% penyerapan nutrien ke dalam kulit hanya dalam 10 minit! Kesannya luar biasa ! Kulit terus anjal dan lembut seperti kulit bayi.


Bahan Utama

1. Palmaria Palmata Extract
-Melindungi Kulit
- Penyembuhan
-Menyerlahkan
-Melembap
-Antioksidan

2. Avena Sativa Kernel Extract
-Menenangkan
-Melembap
-Antioksidan
-Anti-radang

3. Quintuple Hyaluronic Acid
-Kombinasi 5 molekul asid hyaluronik yang berbeza untuk penyerapan nutrien yang hebat ke dalam kulit
-Melembabkan secara mendalam
-Penyaman Kulit
-Melancarkan Penyembuhan Luka
-Kunci Kelembapan untuk mengelakkan TEWL @ Transepidermal Water Loss (Kehilangan Air Transepidermal)

Lihat perbezaan pada kulit yang menggunakan Bio-Cellulose Mask VS Non-Woven Mask



Nampak tak ruang ukuran pori epidermis yag dipaparkan adalah 50nm. Dengan menggunakan Bio-Cellulose Mask dapat mengurangkan saiz pori dengan nano degree fiber 20 - 50 nm lebih kecil daripada pori kulit kita kerana Bio-Cellulose Mask membenarkan nutrien menyerap ke lapisan kulit dengan lebih baik.


Honestly, in love dengan NUViT Bio-Cellulose Mask ni sebab tidak ada cecair lebihan pada mask sebelum memakainya dan kulit serta merta lembab dan anjal. Korang kena cuba. Sangat berbaloi !!!

Special Launching Promo:

Beli 1 Kotak (dengan isian 3pcs) PERCUMA 1 pcs NUViT Bio-Cellulose Mask dengan HANYA RM65.90 dari 4 Jun hingga 12 Jun 2020

(Harga asal bernilai RM108.00). Set terhad disediakan. Rebutlah selagi stok masih ada. Tertakluk pada terma & syarat.


CONTACT LIST

NUViT Facebook Link:

NUViT Instagram Link:


NUViT Website link:
NUViT – Your Exclusive Skin Dermatology
• An antioxidant-rich botanical blend of ready-to-drink beverage which helps to keep skin healthy and boosts radiance by removing unwanted toxins

NUViT E-commerce Partner:

**[NUViT Bio-Cellulose Mask will be officially available and selling in Egreenbeans.com from 1st of June’20 onwards]

10 Chantiq Manis:

Sis Lin said...

Bila baca bagusnya mask dia, 90% nutrien ek...mesti kalau rajin pakai, muka sentiasa lembab aje kann...nak try gak laaaa

cc kak fas said...

Alamak dah lama rak guna maskar. Bila tgk orang buat barulah teringin lak.

Coretan Masa said...

Wow super hydrating.. Y mne ada masalah kulit kering patut cuba ni..

Aerill Hassan said...

nampak bagus. saya pun dah mula pakai masker dimuka. mula nak jaga kulit muka sendiri. rasanya masih belum terlewat hehe :)

Sunah Sakura said...

owhhh ada 3 lapisan??!! ingatkan 2 lapis aje...paling best takde lelehan cecair mask bila pakai...nampak fresh aje muka lepas tanggalkan masknye...

Hanny Abdullh said...

Bestnya..dah lama tak pakai mask, dok umah ni cam malas lak nk jaga muka sb tak makeup gi mana2. Lps ni nak cuba lah

iena eliena said...

agus pakai facemask ni. Iena pun selalu pakai facemask. Iena ade banyak stock facemask😂😂
Nty boleh cuba brand ni

Zaza Azman said...

Bestkan pakai mask ni.. Za pakai 2 kali mmg lembut gila muka... Suka sgt mask ni

Syamimi Saad said...

erm..lepas ni kena rajin rajin pakai mask la kita ni kan. Nak pakai krim muka pun kadang malas. Hihi..
Tapi nak muka elOK cantik..
Haaa, camne tu..

Julia Mahir said...

Kulit kering memang no no laaa kan. Best betul dpt pakai mask manja kan diri sat sat ni kan.